Ziua Mondială a Sănătății, zi liberă pentru angajații din sistemul medical

Spitalul Județean Constanța. FOTO: SCJU Constanța

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța informează pacienții că vineri, 7 aprilie, dată în care este celebrată Ziua Mondială a Sănătății, Ambulatoriul de Specialitate precum și Laboratorul de Explorări funcționale vor fi închise.

„Conform contractului colectiv de muncă, ziua de 7 aprilie este considerată zi de sărbătoare legală, în care angajații din sistemul medical sunt liberi. La nivelul unității sanitare, continuitatea asistenței medicale va fi asigurată atât de cadrele medicale din Unitatea de Primiri Urgențe, cât și din celelalte secții ale spitalului. Vor fi asigurate toate liniile de gardă, inclusiv gărzile la domiciliu, astfel încât toți pacienții care vor ajunge la SCJU Constanța să beneficieze de investigațiile necesare și tratamente eficiente. Angajații  care vor fi la serviciu pe 7 aprilie, vor beneficia ulterior de ziua liberă”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește în fiecare an pe 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948, atunci când toate țările lumii s-au unit pentru a promova sănătatea, a menține lumea în siguranță și a-i ajuta pe cei din zonele defavorizate să aibă acces la serviciile medicale esențiale.

Anul acesta, sub sloganul „Sănătate pentru toți”, OMS are ca scop asigurarea accesului tuturor oamenilor la servicii medicale de înaltă calitate pe care să le ofere profesioniștii în domeniu iar factorii politici să opteze pentru investițiile în extinderea serviciilor de sănătate.

„Sloganul OMS este și sloganul nostru, al celor care manageriem activitatea Spitalului Județean Constanța. Și, în acest sens, am întreprins o mulțime de măsuri astfel încât să dezvoltăm actul medical pentru toți pacienții noștri. Însă, dincolo de investiții și dotări, sistemul medical înseamnă oameni. Oameni care fac tot ce le stă în putință pentru sănătatea altor oameni. Oameni care își fac meseria cu profesionalism, cu devotament și responsabilitate și cărora, cu ocazia zilei de 7 aprilie,  le urez, cu respect, La mulți ani și multă sănătate!”, a declarat managerul SCJU Constanța, Ionuț Cornel Ionescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*