Ziua Mediului, sărbătorită în Constanța printr-o amplă acțiune de ecologizare a lacului și a Parcului Tăbăcărie

Parcul Tăbăcărie. FOTO Primăria Constanța

De Ziua Mediului, constănțenii și turiștii sunt invitați să celebreze acest eveniment prin voluntariat și implicare pentru un oraș curat, în cadrul a două acțiuni de ecologizare inedite care se vor desfășura în zona Dig Pescărie și în zona Lacului și Parcului Tăbăcăriei. Evenimentul face parte din Campania „Turism Fără Deșeuri” și din programul „Acționăm pentru Ape – A.P.A”.

Acțiunile de ecologizare au loc sâmbătă, 4 iunie, în zona Dig Pescărie, și pe 5 iunie, în zona Lacului și Parcului Tăbăcăriei, în intervalul orar 09.30 – 15.00. Voluntarii care doresc să se implice în acţiunile de ecologizare din acest sfârșit de săptămână sunt încurajați să se înscrie, iar organizatorii le vor pune la dispoziţie gratuit saci, mănuși, tricou, șapcă, apă și mâncare. De asemenea, vor exista bărci, caiace, dar și instrumente specifice pentru curățarea deșeurilor de pe luciul apelor, precum mincioguri și plase.

Pentru înscrierea la acțiune este necesară completarea acestui formular: https://forms.gle/GgPwvViN9Hg3d3XD7. Eveniment facebook: https://fb.me/e/1x9ssGiXI.

Prin acest demers, organizatorii acțiunii își propun să curețe deșeurile din zona Dig Pescărie și a Lacului Tăbăcăriei, cu sprijinul voluntarilor din comunitatea locală. Principalul obiectiv al acțiunii este acela de a reda frumusețea zonei Dig Pescărie, care în prezent este plină de deșeuri prinse între stabilopozii din zonă, și a  lacului și parcului Tăbăcăriei, astfel încât lebedele, pelicanii și peștii care înoată în apele lacului (Caras, Babușcă) să nu mai fie afectați de poluarea cu deșeuri a lacului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*