„Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”, un eveniment organizat de comuna Cumpăna care celebrează diversitatea culturală

A XII-a ediție a festivalul „Conviețuire Interetnica pe Plaiuri Dobrogene” de la CUmpăna. FOTO arhiva Primăria Cumpăna

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, în parteneriat cu Uniunea Democrată a Turcilor din România și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România, organizează la sfârșitul acestei săptămâni evenimentul „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”.

Ajunsă la cea de-a XIV-a ediție, manifestarea se desfășoară sâmbătă, 27 mai, în pitorescul parc de agrement din comuna Cumpăna.

Astfel, activitățile vor debuta la ora 11.00 cu un Concurs de Artă Culinară Tradițională, în care reprezentanți ai turcilor, tătarilor, aromânilor, rușilor-lipoveni, grecilor, evreilor și românilor din diverse localități, printre care Tulcea, Constanța, Cumpăna, Mangalia, Valu lui Traian, Valea Dacilor, Cobadin, Agigea, Lumina, Medgidia, Amzacea, Ciocârlia, Topraisar și Lumina, vor prezenta o varietate impresionantă de preparate specifice bucătăriilor lor tradiționale.

De la ora 12.30, vor lua scena reprezentanți ai unor ansambluri folclorice celebre, precum „Mugurașii Cumpenei”, ansamblul studențesc al Facultății de Arte – Universitatea Ovidius, „Armâna Mea” din Ovidiu, „Luminițe Dobrogene” din Lumina, „Flori Dobrogene” din Mihail Kogălniceanu, ansamblul de dansuri grecești „Astras”, ansamblurile de dansuri turcești Șirinler și Fidanlar din Constanța, ansamblul de dansuri tătărești Qanara din Ovidiu și mulți alții. Prin prestațiile lor artistice, aceștia vor transmite bucurie, speranță și dorința de a perpetua valorile comunităților pe care le reprezintă.

Ulterior, la ora 15.00, atenția se va îndrepta către concursul de lupte tradiționale tătărești, KURES. Participanții vor demonstra abilități și forță în această competiție străveche, menită să promoveze tradițiile luptelor din această regiune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*