Lucrările de modernizare a dispensarului din comuna constănțeană Comana sunt în grafic și ar putea fi finalizate chiar înainte de termen

Lucrările la dispensarul din comuna Comana ar putea fi gata în câteva luni. FOTO Primăria Comana

Lucrările de reabilitare și extindere a dispensarului uman din comuna constănțeană Comana, un proiect în valoare de aproximativ 1.200.000 de lei, sunt în grafic și ar putea fi finalizate înainte de termen, dacă vremea o va permite.

„La dispensar se lucrează continuu. Containerul ce funcționează în prezent ca și sală de așteptare va fi racordat la curent electric, dar credem că în curând va fi terminată și construcția  nouă. Apoi vom trece la cea veche, unde vom da jos acoperișul, pentru a face unul comun, și apoi vom renova și clădirea. Lucrările sunt în grafic. Acestea ar trebui să fie gata, conform contractului, în septembrie 2022, dar se poate să fie terminate mai devreme”, spune primarul comunei, Ion Adam.

Extinderea și modernizarea dispensarului costă aproximativ 1.200.000 de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDR), în procent de 70 la sută, iar restul, circa 350.000 de lei, vine de la Consiliul Județean. Contractul a fost semnat în decembrie 2020 și trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului 2022.

Pe lângă lucrările de construcție pentru noua clădire și de reabilitare a celei vechi, proiectul cuprinde și dotarea cu instalații termice, ventilație și climatizare, grupuri sanitare și înlocuirea instalației electrice existente. Ferestrele existente la clădirea veche vor fi înlocuite cu ferestre cu tâmplărie PVC pentacamerală, cu geam termopan. Noul dispensar va beneficia de o centrală termică pe bază de combustibil solid, de un sistem de trei panouri solare de producere a apei calde menajere, cu boiler termoelectric de acumulare a apei calde menajere, de 300 de litri, vase de expansiune, pompe, sistem automatizare și regulator.

Ion Adam a mai precizat că și repararea drumurilor este o prioritate pentru administrația sa, mai ales că pe unele dintre acestea circulația se făcea cu greutate după ce au fost stricate de lucrările pentru canalizare.

„Au fost pietruite drumurile din satele Comana și Pelinu, aproximativ patru kilometri. Lucrările au mers mai greu pentru că a venit vremea urâtă, o zi se lucra, o zi se stătea, dar acum drumurile arată bine și se circulă deja pe ele”, spune primarul din Comana.

Totodată, el a anunțat și că a achiziționat și un utilaj cu lamă, pentru deszăpezirea drumurilor pe perioada sezonului rece.

Utilaj cu lamă, achiziționat de Primăria Comana pentru deszăpezirea drumurilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*