Ziua Marinei Române, sărbătorită anul acesta fără spectatori pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus

Nava-școală „Mircea”

Manifestările ce vor fi organizate în acest an cu prilejul Zilei Marinei Române vor fi adaptate noilor condiții impuse pentru prevenirea răspândirii și a infectării cu noul coronavirus SARS CoV-2.

Astfel, potrivit Statului Major al Forțelor Navale, pentru a preîntâmpina adunarea unor mase mari de oameni, nu vor fi organizate activitățile tradiționale pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, precum și în alte porturi maritime și fluviale.

Programul zilei de sâmbătă, 15 august, va fi următorul:

  • ceremonia militară și religioasă din data de 15 august va fi organizată în portul militar Constanța, fără a fi permis accesul publicului, iar programul acesteia a fost redus;
  • exercițiile demonstrative de pe mare se vor desfășura în interiorul portului Constanța și în larg, în rada exterioară a acestuia;
  • defilarea navelor, pe mare, de la Constanța la Midia, va putea fi urmărită de publicul care se va afla pe oricare dintre plajele din Constanța, Mamaia și Năvodari sau pe faleza din Constanța.

Toate activitățile de la Constanța vor fi prezentate publicului prin intermediul mass-media, precum și prin transmisii, în direct, pe pagina Forțelor Navale Române de pe Facebook. Televiziunea națională este „official broadcaster” al evenimentului și va transmite, în direct, imagini din portul militar Constanța și de pe mare, de la bordul navelor militare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*