Ziua Imnului Național, marcată în Forțele Navale Române

Ziua Imnului Național, marcată în Forțele Navale Române

Marinarii militari vor participa joi, 29 iulie, la ceremonii militare organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Imnului Național, în garnizoanele Forțelor Navale Române.

Activitățile se vor desfășura la Constanța, în Piața Ovidiu, ora 11.00, la Brăila, în Piața Independenței, ora 09.00, la Tulcea, în Piața Tricolorului, ora 09.00, iar, la Mangalia și Babadag, la bordul navelor și în unitățile militare. De asemenea, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale vor fi prezenți, începând cu ora 09.00, la ceremonia militară organizată la București, în Piața Tricolorului.

La ceremoniile militare și religioase vor mai fi prezenți și cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum și ai altor instituții publice.

Simbol al unității Revoluției Române de la 1848, „Deșteaptă-te, române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi, din Râmnicu Vâlcea, la data de 29 iulie 1848. Imediat după Revoluția din decembrie 1989, „Deșteaptă-te, române!” a fost ales Imnul Național al României, fiind consfințit prin Constituția din anul 1991.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Pe cand ziua unirii neconditionate dintre toate sarbatorile religioase, nationale, inventate sau nu? Le punem impreuna si facem 365-366 de zile de sarbatoare unica. Cu cat mai multe sarbatori si cheltuieli, cu atat mai bine, ca doar de la buget vin banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*