Încheierea misiunii Forțelor Aeriene Italiene în România, marcată printr-o ceremonie la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”

Aeronavele Eurofighter Typhoon executa misiuni de poliție aeriană în spațiul României. FOTO raf.mod.uk

O ceremonie solemnă va fi organizată miercuri, 3 august, pentru a marca încheierea misiunii Forțelor Aeriene Italiene dislocate în România, în cadrul căreia au executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită. Evenimentul va avea loc la ora 12.00, în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

La ceremonie vor fi prezenți reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, ai Ministerului Apărării din Italia, precum și ai Ambasadei Italiei la București.

Timp de aproape opt luni, un detașament italian, format din aproximativ 150 de militari, inclusiv piloți și personal tehnic, și echipat cu aeronave Eurofighter Typhoon, a executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită, sub comandă NATO, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române.

Aceasta a fost a treia rotație a Forțelor Aeriene Italiene la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, urmând celor realizate în anii 2019 și 2021. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun au avut un impact semnificativ, contribuind la creșterea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și cele Italiene.

Parteneriatul și colaborarea strânsă dintre cele două țări în domeniul apărării au demonstrat importanța asigurării securității și stabilității în regiunea Mării Negre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*