Ziua Eroilor Neamului, sărbătorită în Cumpăna prin depuneri de coroane de flori

Momente solemne la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Depuneri de coroane de flori vor avea loc joi, 10 iunie, la cele trei monumente ale eroilor din Cumpăna cu prilejul Zilei Înălțării Domnului.

Primăria Cumpăna a anunțat că potrivit tradiției, de Ziua Înălţării Domnului, se comemorează şi Ziua Eroilor, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi căzuţi în luptă de-a lungul veacurilor pentru credinţă, libertate, apărare şi reîntregirea neamului.

Joi 10 iunie 2021, începând cu ora 11.00, reprezentanți ai: Consiliului Local Cumpăna, Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Asociația „Cumpăna Tinerilor” și ale celor două grădinițe, vor depune coroane de flori la cele trei monumente ale eroilor din localitate.

„În această zi, a ridicării la ceruri a Mântuitorului, credincioşii se roagă în taină ca eroii să vegheze la destinele României. În toate bisericile din țară și străinătate se fac slujbe pentru  pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Este ziua când ne înclinăm frunţile şi rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi pentru o cauză dreaptă”, a anunțat Primăria Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*