VIDEO Cum a fost celebrată Ziua Dobrogei la Medgidia. Muzică populară și discursuri solemne dedicate acestui moment

Valentin Vrabie, Ioan Bitoleanu și Gafar Echrem. FOTO Adrian Boioglu
Valentin Vrabie, Ioan Bitoleanu și Gafar Echrem. FOTO Adrian Boioglu

Ziua Dobrogei, 14 noiembrie 2016, marchează cei 138 ani care s-au scurs de la momentul reintrării Dobrogei în statul român. Administrația locală din Medgidia nu numai că a uitat de acest moment important, ba l-a și transformat într-unul de bucurie și aducere aminte.

Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură I.N.Roman din Medgidia. Alături de primarul Valentin Vrabie au fost cetățeanul de onoare al municipiului Medgidia, Ioan Bitoleanu, senatorul Christian Gigi Chiru, cel care a venit cu ideea stabilirii prin lege a Zilei Dobrogei, profesorul de istorie Gafar Echrem și comandantul garnizoanei Medgidia, Eugen Călin.

După intonarea Imnului Național Invitații au luat, pe rând, cuvântul și au adus aminte în stilul lor care este motivul pentru care celebrăm această zi. A urmat un scurt spectacol susținut de ansamblurile folclorice “Pandelașul” și “Carasu”, precum și vernisajul expoziției de pictură “Peisaje din Dobrogea”.

Urmăriți reportajul video realizat de jurnaliștii Constanța NEWS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*