Ziua Dobrogei a fost sărbătorită în municipiul Medgidia

Medgidienii au sărbătorit Ziua Dobrogei. FOTO Primăria Medgidia

O zi cu semnificație deosebită pentru locuitorii teritoriului dintre Dunăre și Mare o reprezintă ziua de 14 noiembrie, când este sărbătorită Ziua Dobrogei. Anul acesta s-au împlint 141 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, România.

La Medgidia, Primăria Municipiului Medgidia a organizat un spectacol evocator, cu scopul de a marca importanța acestei zile. Evenimentul s-a desfășurat în sala Casei de Cultură „I. N. Roman”, în sală fiind prezenți elevi, cadre didactice și cetățeni. Programul a început cu intonarea imnului de stat și a inclus cântece, dansuri, momente teatrale. Profesorul Ecrem Gafar a vorbit despre semnificația istorică a acestei zile, prezentând pe scurt evenimentele desfășurate la 14 noiembrie 1878.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost sărbătorită aniversarea a 50 de ani de la înființarea ansamblului Pandelașul. Pe scenă au evoluat atât juniorii de astăzi ai ansamblului, cât și dansatorii seniori. Aceștia din urmă au primit diplome de onoare și excelență din partea Primăriei Municipiului Medgidia. Diplomele au fost înmânate de către fondatorul ansamblului, maestrul Ion Cristian.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*