Ziua Dobrogei a fost sărbătorită în municipiul Medgidia

Medgidienii au sărbătorit Ziua Dobrogei. FOTO Primăria Medgidia

O zi cu semnificație deosebită pentru locuitorii teritoriului dintre Dunăre și Mare o reprezintă ziua de 14 noiembrie, când este sărbătorită Ziua Dobrogei. Anul acesta s-au împlint 141 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, România.

La Medgidia, Primăria Municipiului Medgidia a organizat un spectacol evocator, cu scopul de a marca importanța acestei zile. Evenimentul s-a desfășurat în sala Casei de Cultură „I. N. Roman”, în sală fiind prezenți elevi, cadre didactice și cetățeni. Programul a început cu intonarea imnului de stat și a inclus cântece, dansuri, momente teatrale. Profesorul Ecrem Gafar a vorbit despre semnificația istorică a acestei zile, prezentând pe scurt evenimentele desfășurate la 14 noiembrie 1878.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost sărbătorită aniversarea a 50 de ani de la înființarea ansamblului Pandelașul. Pe scenă au evoluat atât juniorii de astăzi ai ansamblului, cât și dansatorii seniori. Aceștia din urmă au primit diplome de onoare și excelență din partea Primăriei Municipiului Medgidia. Diplomele au fost înmânate de către fondatorul ansamblului, maestrul Ion Cristian.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*