FOTO VIDEO Sute de oameni s-au distrat la Ziua Comunei Gârliciu. Primarul Constantin Cinpoiașu: ”Este lume multă, este voie bună, toată lumea se simte bine”

Primarul comunei Gârliciu, Constantin Cinpoiașu, în mijlocul sătenilor. FOTO Ctnews.ro

“Nu există hore ca la Gârliciuuu ! ….” a strigat de pe scena de spectacol, cântărețul Ionuț Dolănescu, impresionat de energia petrecăreților. Localnicii care l-au invitat ca să le cânte la ziua comunei, au dansat pe rupte până au ridicat praful în fața scenei. Hore, sârbe și bătute – toată lumea s-a prins în joc, iar gospodarii le-au arătat oaspeților că știu să se și distreze când e vorba de petrecere.

“Este lume multă, este voie bună, toată lumea se simte bine, așa cum ne-am dorit și noi. Suntem la a treia ediție cu sărbătoarea comunei!” spune vesel, primarul Constantin Cinpoiașu.

Centrul localității s-a transformat într-o uriașă zonă de petrecere, iar negustorii și-au instalat tarabele de o parte și de alta a străzii principale. Grătarele au luat foc instantaneu. Tăvile de mici, fripturi și cârnați au fost despachetate și în mai puțin de jumătate de oră aerul din jur era plin de mirosuri și arome irezistibile pentru pofticioși.

La dozatoarele de bere, oamenii nu făceau față să umple pahar după pahar.

“E minunat – sărbătorile câmpenești în sate și comune sunt cele mai frumoase. Oamenii sunt spontani, se distrează bine, apreciază tot ce se petrece pe scenă”, spune o doamnă îmbrăcată în ie tradițională.

“Am venit pentru Gârliciu, să-i salut, să le spun La Mulți Ani și să petrec alături de ei!” spune cu veselie un bărbat între două vârste.

“Mi-a plăcut foarte mult, am dansat și m-am distrat! Eu nu locuiesc aici în comună, sunt musafir astăzi” ne spune altă doamnă.

Afișul sărbătorii a fost mai mult decât generos și plin de nume mari: Ionuț Dolănescu, Maria Ciobanu, Cornelia și Lupu Rednic și Ionela Maricaș au urcat pe scenă alături de ansambluri de muzică și dans. Oamenii s-au distrat până la miezul nopții când focul de artificii a dat semnalul finalului de petrecere. Primarul Constantin Cinpoiașu are și de ce să fie mulțumit, la Ziua Comunei sale: a avut două proiecte pe agenda de lucru pe care le-a vrut puse în practică cu orice preț, și lucrurile s-au mișcat bine, anul acesta.

“Este vorba despre o rețea de canalizare și de zece kilometri de drum pentru asfaltare.  Satul nostru, din punct de vedere geografic este așezat pe un deal și ori de câte ori plouă, la noi sunt mari probleme cu drumurile. Acum, sperăm ca prin realizarea acestui proiect să punem capăt acestei situații – drumuri stricate de ploi” spune primarul din Gârliciu.

Canalizarea e aproape gata în toată localitatea. Pe toate străzile se văd casetele de beton și capacele de metal, iar în dreptul fiecărei porți gurile de țevi portocalii de PVC marchează locul de colectare al apelor reziduale. S-a lucrat constant toată vara, iar acum, când sezonul ploilor e pe cale să înceapă, comuna este pregătită cu propriul sistem pluvial.

“La canalizare, lucrarea este aproape de final, cam 99% e gata, iar la asfaltare cam 30% din lucrare s-a realizat. Banii vin prin programul PNDL al Guvernului care ajută foarte-foarte mult satele românești. Ne dorim atât de mult să fim în Europa și să facem parte din ea, dar eu consider că nu putem face parte din Europa până când drumurile, canalizarea și atâtea alte lucruri nu sunt făcute la sate” spune primarul Cinpoiașu.

Cea mai mare dorința a edilului din Gârliciu este ca satul să fie din ce în ce mai plin, iar oamenii plecați să se întoarcă acasă. În acte, comuna Gârliciu are 1860 de locuitori, dar în realitate, pe ulițele satului nu sunt mai mult de 800 de oameni. Satele românești rămân din ce în ce mai goale, și nici Gârliciu nu face excepție.

“De Ziua Localității, le doresc tuturor oamenilor din Gârliciu, ani mulți cu sănătate, tuturor acelora care sunt plecați din sat să le fie bine acolo unde sunt și să știe că noi, cei de-aici de-acasă, îi iubim și-i așteptăm!” – Constantin Cinpoiașu, primarul comunei Gârliciu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*