Minoritățile dobrogene, în sărbătoare de Ziua Constanței

Minoritățile dobrogene, în sărbătoare de Ziua Constanței: FOTO: Dobrogea de Patrimoniu

Asociația Dobrogea de Patrimoniu, alături de șapte etnii dobrogene, organizează duminică, 21 mai, evenimentul „Ziua Constanței Multietnice”. Manifestarea va începe cu o paradă pe faleza Cazinoului din Constanța și va continua cu un spectacol în Piața Ovidiu.

Toți constănțenii care vor să sărbătorească de ziua orașului lor, fie că poartă sau nu costume tradiționale, sunt așteptați la eveniment duminică, 21 mai. Atât reprezentanții etniilor, cât și constănțenii interesați să participe la manifestarea culturală, vor defila, de la ora 13.30, cu pornire din dreptul Farului Genovez, pe faleza Cazinoului din Constanța. Coloana se va îndrepta spre Piața Ovidiu, unde, de la ora 14.00, va avea loc spectacolul la care participă minoritățile. Muzica Militară a Forțelor Navale Române va însoți coloana până la scena din Piața Ovidiu și va cânta în debutul evenimentului.

La paradă, dar și pe scenă, vor participa: Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” din cadrul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, Ansamblul „Elpis” al Comunității Elene Elpis Constanța, Ansamblul „Can Renkler” al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România – filiala Constanța, Ansamblul „Galuboe More” al Comunității Rușilor Lipoveni Constanța, Ansamblul „Iholu” al Comunității Aromâne Constanța, Ansamblul „Nairi” al Uniunii Armenilor din România – filiala Constanța și Ansamblul „Șirinler”, al Uniunii Democrate Turce din România – filiala Constanța. De asemenea, voluntarii Asociației „Historia Renascita” – filiala Constanța, îmbrăcați în costume de daci și romani vor susține, în public, lecții de istorie vie.

La eveniment și-au anunțat participarea și Asociația „Cusături Dobrogene”, Comunitatea „Domnițe cu altițe” și reprezentantele Asociației „Ia de la malul mării”, ale căror membre sunt colecționare de costume tradiționale autentice românești.

Evenimentul cultural „Ziua Constanței Multietnice” va fi prezentat de actorul și regizorul Dan Cojocaru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*