Ziua Armistițiului – celebrată în municipiul Medgidia

Ziua Armistițiului, celebrată la Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Sărbătorită în fiecare an la data de 11 noiembrie, Ziua Armistițiului amintește de finalul unei etape de lupte crâncene și de jertfele a numeroși soldați. Armistițiul de la Compaigne, Franța, marchează sfârșitul Primului Război Mondial pe frontul de vest. Tratatul a fost încheiat între Imperiul German și Puterile Antantei la 11 noiembrie 1918.

Cu această ocazie, sâmbătă, 11 noiembrie 2023, în Cimitirul Ortodox din municipiul Medgidia a fost organizat un amplu ceremonial de omagiere a eroilor sârbi, cehi precum și a cadrelor medicale scoțiene.

La eveniment au participat înalți reprezentanți precum Excelența Sa, ambasadorul Serbiei la București, domnul Stefan Tomašević; Excelența Sa, Ambasadorul Cehiei la București, doamna Halka Kaiserova. Alături de aceștia, au participat la ceremonie: doamna lt. col. (r.) Cornelia Prioteasa, Președinte al Asociației Combat Stress, reprezentantul Garnizoanei Medgidia, lt. col. Ionuț Florea și viceprimarul municipiului Medgidia, domnul Niculae Păun, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria, domnul col. (r) Remus Macovei, reprezentanți ai instituțiilor publice locale.

Festivitatea a debutat cu oficierea serviciului religios de pomenire a tuturor soldaților care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru obținerea libertății. După acest moment, reprezentanții invitaților au avut cuvântul spre a rosti alocuțiuni referitoare la  istoria acestei zile și însemnătatea ei pentru contemporaneitate. Totodată, aceștia și-au exprimat  omagiile și gândurile de recunoștință față de eroii care au pierit în luptele grele din Primul Război Mondial.

În continuarea ceremoniei au fost depuse coroane de flori și jerbe la Monumentul Eroilor Sârbi, Monumentul Eroilor Cehi și la Placa Comemorativă ridicată în cinstea membrilor organizației „Spitalele Femeilor Scoțiene”.

Toți cei prezenți la eveniment au privit cu aplauze momentul final reprezentat de o defilare a gărzii de onoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*