Pompierii constănțeni au aplicat sancțiuni contravenționale în Vama Veche și au tratat sute de persoane în timpul festivalului „Beach Please!” de la Costinești

Personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dpbrogea” al județului Constanța a executat, în perioada 27-30 aprilie, controale la agenții economici și amenajările temporare la care era anunțată afluență mare de public precum și la obiectivele/ operatorii economici ce au desfășurat activități specifice în stațiunea Vama Veche. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au vizat modul în care au fost respectate reglementările legale privind funcționarea din punct de vedere al securității la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție (stingătoare), menținerea liberă a căilor de acces și evacuare.

Astfel, potrivit ISU Constanța, în perioada 27 – 30 aprilie, inspectorii de prevenire au executat 19 controale, din care nouă la amenajări temporare, cinci la cluburi, patru la restaurante și unul la un restaurant cu terasa exterioară. Au fost constatate 168 de deficiențe și au fost aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, din care 138 de avertismente și 30 de amenzi, în cuantum de 272.500 de lei. Patru dintre sancțiuni au fost aplicate pentru funcționarea fără autorizația de securitate la incendiu

De asemenea, în perioada 28 aprilie – 02 mai, pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență, ca măsură suplimentară, la nivelul ISU Constanța au fost operaționalizate șase puncte temporare de lucru în localitățile Agigea, Costinești, Ciocârlia, Valea Dacilor, Vama Veche și Valu lui Traian. De asemenea, pentru executarea misiunilor din competență în condiții optime și în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării festivalului „Beach Please! 2023“, în stațiunea Costinești au fost operaționalizate un punct de temporar de stingere și prim ajutor, un post medical avansat și două puncte de prim ajutor, toate acestea fiind deservite cu elemente de tehnică adecvate și personalul aferent. În acest sens, inspectoratele pentru situații de urgență din județele Ialomița, Galați, Buzău și Giurgiu au venit în sprijinul ISU „Dobrogea“ cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD tip B2, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități și 20 pompieri militari. Pentru pregătirea populației în acordarea primului ajutor medical a fost amplasat un cort deservit de personalul din cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență și voluntari ai inspectoratului. Acesta a fost operațional în perioada 28 – 30 aprilie. În cele patru zile de festival, echipajele inspectoratului au asistat 297 de persoane, dintre care 219 adulți și 78 de minori, cu afecțiuni minore precum diverse traumatisme, lipotimii sau excoriații. Dintre acestea, 12 – opt adulți și patru copii, au avut nevoie de investigații medicale suplimentare, fiind transportate la unitățile sanitare din apropiere.

În perioada 27 aprilie – 01 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 287 de misiuni, cele mai multe din ele – 233, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a opt incendii în urma cărora nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale. Două din aceste incendii s-au manifestat la locuințe, în municipiul Constanța, iar alte șase au fost incendii de vegetație uscată și gunoi menajer, fiind afectați aproximativ 540 de metri pătrați.

Pompierii militari au intervenit și în cazul a 15 accidente rutiere soldate cu 18 victime. Dintre acestea, nouă au fost transportate la spital, celelalte fiind asistate la fața locului de echipajele medicale, refuzând ulterior transportul la spital. Din nefericire, s-au înregistrat și două decese. În Dana 34 a Portului Constanța, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 ani și-a pierdut viața după ce a fost călcat de un utilaj, iar între Poarta 5 și Poarta 6 a Portului Constanța, un bărbat în vârstă de 58 ani a decedat după ce a fost călcat de tren.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în alte 29 de situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/ aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*