Ziua Armatei României, sărbătorită de Forțele Navale Române

Ziua Armatei României reprezintă un moment de înaltă prețuire și omagiu adus ostașilor români care au luptat pentru independența și integritatea teritorială a statului român, iar pentru a îi cinsti eroi și pentru a marca această zi de sărbătoare și recunoștință, militarii din Forțele Navale Române participă miercuri, 25 octombrie, la ceremonii militare și religioase, organizate în garnizoanele București, Constanța, Brăila, Mangalia, Tulcea și Babadag.

La București, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale vor fi prezenți, începând cu ora 10.00, la ceremoniile militare organizate la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, și de la ora 12.00, la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial, din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

În Constanța, marinarii militari vor marca Ziua Armatei României la „Monumentul Victoriei” din Parcul Arheologic, la ora 10.00, unde va avea loc o ceremonie militară și religioasă, iar de la ora 19.00, militarii Forțelor Navale Române se vor retrage cu torțe pe traseul Bulevardul Tomis – Sala Sportului – Strada Traian – Parcul Arheologic – Monumentul Victoriei.

La Brăila, militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” vor participa la ceremonia militară și religioasă care se va desfășura la „Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului”, în intervalul orar 10.00-11.00.

În Tulcea, marinarii militari vor fi prezenți, la ora 10.00, la „Monumentul Independenței”, iar, la Babadag, infanteriștii marini vor organiza o prezentare de armament și tehnică militară militară specifică, începând cu ora 09.00, la „Monumentul Eroilor”, unde, începând cu ora 09.30, se va desfășura și ceremonia militară și religioasă dedicată Zilei Armatei României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*