Compania olandeză Van Oord a câștigat licitația pentru lărgirea plajelor din sudul litoralului

Compania olandeză Van Oord a câștigat licitația pentru lărgirea plajelor din sudul litoralului. FOTO ABADL

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a semnat contractele pentru execuția lucrărilor aferente Lotului 8 – Jupiter – Neptun și Lotului 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora, care sunt incluse în proiectul cu finanțare europeană „Reducerea eroziunii costiere, Faza II (2014-2020)”.

În urma finalizării procedurii de licitație, firma câștigătoare este compania olandeză Van Oord, cu peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine, care în prezent se află în plină execuție, pe litoralului românesc, a Lotului 5 – zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud.

Lucrările derulate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral pe LOTUL 8 – Zona Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora contribuie la:

  • protejarea și reabilitarea litoralului românesc și factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră;
  • atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice;
  • protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate;
  • activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.

Noile structuri vor forma un sistem integrat complex, conceput să ofere protecție costieră împotriva eroziunii pe durata de viață prevăzută de 50 de ani. Valoarea investiției pentru Lotul 8 – Jupiter – Neptun este de 220.013.079,80 lei fără TVA și pentru Lotul 9 este de 415.819.264,40 lei fără TVA.

Loturile 8 și 9 sunt parte a proiectului „Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014 – 2020)”alături de alte nouă zone delimitate astfel: Zona Stăvilare Periboina-Edighiol; Zona Mamaia; Zona Tomis; Zona Agigea; Zona Eforie; Zona Costinești; Zona Olimp; Zona Mangalia-Saturn și Zona 2 Mai. Dintre acestea Lotul Mamaia a fost deja finalizat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*