Zeci de vehicule abandonate pe domeniul public al orașului Constanța vor fi ridicate în zilele următoare

Zeci de vehicule abandonate pe domeniul public vor fi ridicate în zilele următoare. FOTO Primăria Constanța

Pentru a elibera străzile și trotuarele de vehiculele abandonate pe domeniul public, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care acestea vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate.

Astfel, începând de luni, polițiștii locali vor ridica 52 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității. Eliberarea domeniului public de aceste vehicule (33 abandonate și 19 fără stăpân) care afectează imaginea orașului este finalul unei acțiuni de durată a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului și a verificărilor polițiștilor locali, proprietarii sunt somați să își ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administrația locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somației pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autoritățile administrației publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunțului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deținătorul legal al mașinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unității administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziție a primarului și urmează să fie valorificată prin vânzare, în condițiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin șase luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungată a vehiculului.

Constănțenii care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public pot să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241/484.205.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Dupa atatea articole in cativa ani, care anunta ridicarea autovehiculelor fara proprietar sau abandonate, noi ce trebuie sa intelegem? Ca proprietarii continua sa abandoneze autovehicule, sau ca primaria doar anunta ridicarea, dar nu o face?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*