Universitatea Ovidius din Constanţa a devenit membru fondator al consorţiului european ERASMob

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a devenit membră a consorțiului universitar european ERASMob, urmare a ratificării acordului de parteneriat, etapă premergătoare în accederea la statutul de universitate europeană, în viitorul apropiat.

Potrivit reprezentanților UOC, alături de Ovidius, din consorțiul ERASMob fac parte: Universitatea Clermont Auvergne (UCA), din Clermont, Franța – coordonator al consorțiului, Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg (OTH Regensburg), din Regensburg, Germania, University of Applied Sciences (VIVES), din Bruges, Belgia, University of Ioannina (UoI), din Ioannina, Grecia, TTK University of Applied Sciences (TTK UAS), din Tallin, Estonia și Western Norway University of Applied Sciences (HVL), din Bergen, Norvegia.

„Universitățile europene sunt alianțe academice transnaționale care vor deveni universitățile viitorului, ce urmăresc promovarea valorilor și identității europene dar, în același timp, revoluționează calitatea și competitivitatea învățământului superior, a cercetării și inovării europene, în beneficiul studenților, al profesorilor, al întregii societăți. Aceste universități beneficiază de sprijin financiar din partea programelor Erasmus+ și Orizont 2020, iar strategia de redresare socio-economică are la bază crearea unui spațiu european al educației până în anul 2025, din care ne dorim să facă parte și universitatea noastră”, subliniază prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorector UOC pentru Relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

Conform statutului, obiectivele consorțiului ERASMob vizează patru niveluri de acțiune:

  1. Un impuls inovator cu privire la conceptele și avantajele mobilității durabile care vizează studenții, cercetătorii, personalul academic și auxiliar, cu impact asupra comunității locale, sprijinind învățarea pe tot parcursul vieții;
  2. Dezvoltarea unor instrumente comune pentru învățarea online/sistem hibrid, dar și bazate pe cele mai bune practici identificate în cadrul fiecărei universități, cursuri digitale, sistem interschimbabil de creditare / notare, conceptul de „green exchange”;
  3. Aprofundarea colaborării avansate, interdisciplinare, la nivel local și transnațional, spre crearea de campusuri virtuale interuniversitare;
  4. Definirea și implementarea cooperării sistemice integrate, care promovează dezvoltarea durabilă socioeconomică, împărtășind cele mai bune practici și conducând la creșterea capacității de a surmonta provocările actuale, dar și cele viitoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*