Zeci de unități de învățământ din Constanța, Mangalia, Cernavodă, Năvodari, Cumpăna, Istria și Nuntași și-au modificat scenariul de funcționare

Elevii vor merge fizic la școală în funcție de gradul de vaccinare al cadrelor didactice

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a decis, luni, modificarea scenariilor de funcționare în mai multe unități de învățământ din municipiile Constanța și Mangalia, orașele Cernavodă și Năvodari și din localitățile Cumpăna, Istria și Nuntași.

Astfel, ca urmare a ratei incidenței cumulate în ultimele 14 zile, cu indice între 1 și 3 la mia de locuitori, s-a votat în unanimitate trecerea a 31 de unități de învățământ din municipiul Constanța din scenariul 1, în scenariul 2 de funcționare, până la modificarea ratei incidenței. Acestea sunt: Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu”, Seminarul Teologic Ortodox Sf. Cuv. „Dionisie Exiguul”, Grădinița cu Program Normal nr. 51, Grădinița cu Program Normal nr. 16, Grădinița „Mickey and Minnie”, Grădinița „Adia Kindergarden”, Grădinița „Căsuța din Pădure”, Grădinița cu Program Prelungit „Comenius”, Grădinița cu Program Prelungit „Green Land”, Grădinița cu Program Prelungit „Kity Bity”, Grădinița cu Program Prelungit „Little Kids”, Grădinița „Gamex”, Grădinița „Hello Teddy”, Grădinița „Mini London”, Clubul Sportiv Școlar nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit „Tom și Jerry Junior”, Grădinița „Colibri”, Școala Primară „Noua Generație”, Școala Primară „School of London”, Școala Gimnazială „Petre Ispirescu”, Școala Gimnazială „Spectrum”, Școala Gimnazială „Wilhelm Moldovan”, Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Liceul Teoretic „Educational Center”, Liceul Tehnologic „Concord”, Școala Postliceală „Feg”, Grădinița cu Program Normal „Flipper”, Palatul Copiilor, Clubul Copiilor, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”.

Aceeași măsură a fost luată pentru patru unități de învățământ din Cernavodă: Liceul Tehnologic „Axiopolis”, Școala Gimnazială nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit „Panseluța”, Grădinița cu Program Prelungit „Piticot”.

De asemenea, trecerea din scenariul 1, în scenariul 2 va fi aplicată și pentru trei unități de învățământ din Mangalia: Clubul Sportiv Școlar – Secție Liceul Tehnologic „Ion Bănescu”, Școala Gimnazială nr. 3, Școala Gimnazială nr. 2 „Sf. Andrei”, dar și pentru Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu” Cumpăna.

Alte patru unități de învățământ din județ vor trece din scenariul 1, în scenariul 3 de funcționare. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Istria – ca urmare a confirmării a trei cadre didactice, Școala Gimnazială nr. 2 Nuntași – ca urmare a confirmării a trei cadre didactice, Școala Gimnazială nr. 3 Mangalia – o clasă a V-a, ca urmare a confirmării unui elev, și Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Mangalia – grupa mare, ca urmare a confirmării unui cadru didactic. Măsura este valabilă până pe 15 octombrie.

Tot în ultima ședință a CJSU Constanța s-a votat trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul Liceului Teoretic „Callatis” Mangalia – pentru două clase a III-a și o clasă a V-a, după ce un cadru didactic și doi elevi au fost confirmați pozitiv. Același scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal nr. 2 Mangalia – pentru grupa mică, ca urmare a confirmării unui preșcolar, Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanța – o clasă a IX-a, ca urmare a confirmării unui elev, Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Florilor” Năvodari – pentru grupa mare „Ghiocei”, ca urmare a confirmării unui cadru didactic, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari – o clasă a XII-a, ca urmare a confirmării unui elev, Liceul Internațional de Informatică – o clasă a XI-a, ca urmare a confirmării unui elev, Grădinița cu Program Prelungit nr. 10 Constanța – pentru grupa mare I și grupa mare II, ca urmare a confirmării unui îngrijitor și Grădinița cu Program Prelungit „Florilor” Cumpăna – pentru grupa mică „Crini”, ca urmare a confirmării unui cadru didactic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*