Zeci de tineri din județul Vaslui, contacți ai unui caz pozitiv COVID-19, depistați în Costinești

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a fost înștiințată în cursul serii de marți, 4 august, de DSP Vaslui de faptul că în stațiunea Costinești s-ar afla 31 de tineri, cu vârste de până la 18 ani, prezenți pe litoral pentru a participa la un eveniment privat.

„Informarea a venit în contextul în care tinerii sunt considerați contacți direcți ai unui caz confirmat de COVID-19, din județul Vaslui”, au transmis reprezentanții Prefecturii Constanța.

Potrivit sursei citate, în urma controlului efectuat cu sprijinul Poliției Costinești și a Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, s-a constatat că cele 31 de persoane au ajuns în Costinești în jurul datei de 1 august, fiind cazate în două vile și o pensiune din stațiune. În cele două vile, în care au fost cazați, în total, 23 dintre tineri, au fost constatate condiții de cazare necorespunzătoare, nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice speciale, motiv pentru care proprietari au fost amendați cu câte 10.000 de lei. De asemenea, s-a interzis orice fel de activitate turistică. În cazul pensiunii, unde au fost cazate opt persoane, nu au fost găsite neconformități.

„Este o situație lipsită de responsabilitate, în special din partea părinților celor 30 de tineri, pentru că discutăm de niște copii de 17 – 18 ani. Situația acum este sub control, a fost contact permanent între DSP Constanța și DSP Vaslui pentru gestionarea acestei situații complicate. Se efectuează anchete epidemiologice extinse, pentru că acești tineri au apucat să petreacă 2 – 3 zile pe litoral. Aștept să văd, în restul sezonului, ceva mai multă responsabilitate din partea turiștilor, care complică, uneori, întreaga activitate de pe litoral, fie că vorbim despre portul măștii de protecție, de păstrarea distanțării sociale, respectarea regulilor, în general”, a declarat prefectului județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.

Până la ora transmiterii acestei știri, 18 dintre tineri au fost deja preluați de echipaje SMURD venite din județul Vaslui pentru a fi transportați la unități sanitare din zona de domiciliu, iar ceilalți 13 sunt acum în carantină la vila în care au fost cazați, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua și transporta spre județul de domiciliu.

„La momentul controlului, niciunul dintre tineri nu prezenta simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2”, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Proprietarilor celor trei locații de cazare li s-a recomandat efectuarea operațiunilor de dezinfecție-dezinsecție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*