Amenzi de peste 17.000 de lei, aplicate în urma unei acțiuni desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni

Amenzi de peste 17.000 de lei, aplicate în urma unei acțiuni desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu polițiști ai Biroului Rutier Constanța, au desfășurat în noaptea de 9 spre 10 iulie acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Scopul acestor activități este conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se pot expune prin nerespectarea normelor rutiere.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 17.000 de lei, totodată fiind reținute, în vederea suspendării, 10 permise de conducere, toate pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune). De asemenea, polițiștii rutieri au constatat cinci infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care patru pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și una pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Un astfel de exemplu este cel al unui bărbat de 43 de ani, depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexandru Ioan Cuza din satul 2 Mai, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*