Ultimul weekend din stagiunea 2020 – 2021 a Teatrului de Stat Constanța este dedicat comediei

Gaițele

Ultimul weekend al stagiunii 2020 – 2021 a Teatrului de Stat Constanța vine cu divertisment de cea mai bună calitate: o comedie românească, iar ultimul spectacol, după piesa americanului Neil Simon, pentru a marca Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, 4 Iulie.

Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19.00, „Gaițele” lui Al. Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu și cu Dana Dumitrescu în rolul principal, un spectacol care anul viitor va împlini 10 ani, dar are același succes la public ca în prima zi.

O familie temperamentală, în care scandalurile sunt un mod foarte firesc și plăcut de a-și petrece timpul, ca și contemplarea cortegiilor funerare care trec pe stradă. Tragediile ce se întâmplă în propria casă sunt privite cu aceeași nonșalanță și cu aceeași superficialitate, ba sunt chiar provocate, cu un fel de voluptate a răului.

Dana Dumitrescu, Maria Lupu și Cristina Oprean alcătuiesc trio-ul babelor cartofore, iar Andu Axente, Lana Moscaliuc și Luiza Martinescu – triunghiul conjugal din care germinează tragedia. Adrian Dumitrescu și Remus Archip joacă rolurile celor doi frați aflați în competiție pentru întâietate, Laura Iordan Adrian, pe al nevestei al cărei vis este să ajungă la Paris, iar Mirela Pană și Liliana Cazan fac deliciul spectatorilor cu nesfârșitele certuri casnice între „Fraila”(Fraulein) cu accent nemțesc și Zamfira cu accent oltenesc. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

Duminică, 4 iulie, de la ora 19.00, „Desculț în parc”, de Neil Simon, regia Liviu Manolache, scenografia Eugenia Tărășescu Jianu.

Scenă din piesa “Desculț în parc”. FOTO Teatrul de Stat Constanța

„Desculț în parc” aduce pe scenă două povești de dragoste care se potențează reciproc și le amintește tuturor cât de important este să se bucure, fără teamă și fără constrângeri, de orice clipă a vieții. Cât de important este ca, din când în când, să lăsăm la o parte grijile și să ne aventurăm desculți în parc. Cei aflați la începutul căsniciei vor rezona cu dificultățile pe care cuplul tânăr le întâmpină, iar cei care au renunțat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar și în a doua jumătate a vieții și pot răscoli sentimente uitate.

În distribuție: Florina Stănculeț, Nina Udrescu, Tani Ștefu, Liviu Manolache și Cosmin Mihale.

„Cu aceste spectacole ne luăm rămas bun și vă asigurăm că ne vom reîntâlni curând, la spectacole estivale, iar la începutul lunii septembrie, pentru un start în forță al stagiunii 2021 – 2022”, au transmis reprezentanții teatrului constănțean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Ultimul Weekend Din Stagiunea 2020 – 2021 A Teatrului De Stat Constanța Este Dedicat Comediei – CTnews » Local Info

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*