Zeci de persoane au fost amendate de polițiștii constănțeni după ce au fost surprinse la o petrecere privată

Amenzi aplicate de jandarmii constănțeni nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii și jandarmii constănțeni au desfășurat în cursul nopții trecute o acțiune pentru verificarea respectării normelor legale în ceea ce privește organizarea de evenimente private care, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 și ale H.G. 35/2021, sunt interzise.

Astfel, în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un local, situat pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța, ar fi deschis, fiind în desfășurare o petrecere. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar în interior se aflau mai multe persoane. Administratorul societății comerciale, dar și alte 11 persoane prezente au fost sancționate contravențional, cu amendă în valoare totală de 15.000 de lei, potrivit Legii 55/2020.

În jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Secției 2 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un local situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, se află în desfășurare o petrecere cu caracter privat, în incinta localului fiind identificate 49 de persoane. Administratorul societății comerciale și toate persoanele prezente au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 65.000 de lei, potrivit Legii 55/2020.

„Reamintim faptul că desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, este interzisă în perioada stării de alertă.  Totodată, este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepțiile expres prevăzute de lege”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*