Zeci de percheziții în șase dosare penale, cu prejudiciu de peste un milion de lei

Zeci de percheziții în șase dosare penale, cu prejudiciu de peste un milion de lei. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat joi, 13 iulie, 35 de percheziții domiciliare, în șase dosare penale, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații. Perchezițiile domiciliare s-au desfășurat la locuințele a șase persoane fizice și imobilele deținute de acestea. Totodată, au fost puse în executare patru mandate de aducere.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada martie 2022 – ianuarie 2023, persoanele în cauză ar fi indus în eroare reprezentanții unei instituții publice, prin formularea și depunerea de cereri prin care ar fi solicitat și obținut decontarea cheltuielilor de cazare și hrană pentru cetățeni străini aflați pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, în cererile formulate și depuse, ar fi fost menționată ca adevărată împrejurarea falsă că cetățenilor străini le-ar fi fost asigurată cazarea și hrana în imobilele pe care le dețin, deși cetățenii străini în cauză nu au intrat vreodată pe teritoriul României sau nu s-au aflat în România în perioada de referință indicată.

În acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 1.200.000 de lei.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, laptopuri, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Cercetările în dosar sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*