Rompetrol Rafinare SA, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluarea aerului

Rompetrol Rafinare SA, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluarea aerului. FOTO Rompetrol

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au aplicat o amendă de 100.000 de lei societății Rompetrol Rafinare SA, pentru că aceasta nu a luat toate măsurile de prevenire a poluării aerului.

Astfel, potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Constanța, urmare a controlului planificat derulat în această perioada la societatea Rompetrol Rafinare SA, s-a constatat că operatorul nu a respectat obligația legală de a lua toate măsurile necesare în ceea ce privește exploatarea instalațiilor, pentru prevenirea poluării aerului.

„În fapt, analizorul online care monitorizează în regim continuu indicatorii la sursele de emisie, amplasat la instalația de Cracare Catalitică, a înregistrat depășiri la indicatorul NOx în ultimele trei luni, față de valoarea limită de emisie prevăzută prin autorizația integrată de mediu”, se precizează în comunicatul Gărzii de Mediu Constanța.

Pentru neconformitățile constatate, comisarii au impus măsuri de remediere și au aplicat o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 100.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*