Recital de pian și două opere celebre, în programul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Recital de pian și două opere celebre, în programul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. FOTO: TNOB

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța aduce în această săptămână în atenția iubitorilor de cultură trei evenimente muzicale impresionante. Pe lângă un recital de pian susținut de talentata Antonia Tașu, sunt programate reprezentații ale operelor clasice „Rigoletto” și „Trubadurul”. Aceste spectacole vor avea loc la Sala Teatrului, în cadrul Festivalului Verdi, sub îndrumarea unor regizori și soliști de renume.

Recitalul de pian va avea loc în foyer-ul teatrului, miercuri, 31 mai, începând cu ora 19.00. Antonia Tașu, o solistă deosebită, va interpreta un program complex, care cuprinde lucrări semnate de compozitori celebri precum J.S. Bach, Beethoven, Schumann și Liszt. Pasionații de muzică clasică vor avea oportunitatea de a se bucura de un repertoriu divers, ce va include Preludiul și fuga în La bemol major de J.S. Bach, Sonata Op. 31 Nr. 3 a lui Beethoven, Allegro de Schumann și Studiul de concert „Waldesrauchen” de Liszt.

Recital de pian și două opere celebre, în programul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. FOTO: TNOB

Pe 3 iunie, în cadrul Festivalului Verdi, publicul va avea ocazia să urmărească spectacolul „Rigoletto”, sub regia artistică a lui Emil Strugaru. Această operă de mare succes va fi prezentată la Sala Teatrului, începând cu ora 19.00. Scenografia este semnată de Grigore Gorduz, iar coregrafia de Fănică Lupu-Liești. Printre soliștii care vor da viață personajelor din această poveste dramatică se numără Vasile Chișiu, Marta Sandu Ofrim, Paul Lungu și alții. Dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea va conduce Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, iar maestrul cor Adrian Stanache se va asigura de armonia interpretărilor vocale.

Recital de pian și două opere celebre, în programul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. FOTO: TNOB

În continuarea Festivalului Verdi, pe 4 iunie, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va prezenta opera „Trubadurul”. Regizată de Ognean Draganov și cu scenografia realizată de Boris Stoinov și Tvetanka Stoinova, această producție promite să captiveze publicul prin povestea sa plină de pasiune și dramatism. Soliștii, printre care se numără Akiko Hayakawa, Răzvan Săraru, Vasile Chișiu și Liliana Neciu, vor fi acompaniați de Orchestra și Corul Teatrului, sub bagheta dirijorului Koichi Inoue. Maestrul cor Adrian Stanache va asigura o interpretare vocală de excepție.

Recital de pian și două opere celebre, în programul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. FOTO: TNOB

Biletele pentru aceste spectacole pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete. Pentru recitalul de pian, biletele sunt disponibile doar la Agenția Teatrului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*