VIDEO Zeci de migranți, înghesuiți la bordul unei nave turcești, salvați de autoritățile românești

Zeci de migranți, cu o ambarcațiune turcească, descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. FOTO cu rol ilustrativ

Peste 80 de migranți, între care și copii, descoperiți la bordul unei nave turcești de mici dimensiuni, au fost salvați de autoritățile româneşti. Ambarcațiunea a fost observată la aproximativ 30 de mile travers de Vama Veche și a fost adusă în Portul Constanța.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, vasul turcesc a fost observat în cursul nopții de joi spre vineri, de o navă de patrulare. Polițiștii de frontieră au constatat că la bordul ambarcațiunii se aflau peste 80 de persoane, bărbați femei și copii, înghesuite şi fără suficiente mijloace de siguranţă, fiind declanșată o acțiune de salvare pentru a fi aduși în siguranță în port. Vasul turcesc este construit din lemn și are o lungime de numai 14 metri.

Două nave de intervenție, una a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) şi una a Gărzii de Coastă s-au alăturat acțiunii de salvare și au escortat vasul turcesc până în Portul Constanța, unde a ajuns în siguranță în cursul diminuații de vineri, 19 august, în jurul orei 10.00.

La ora transmiterii acestei știri migranții sunt debarcați și sunt preluați de cadre medicale pentru a se vedea starea lor de sănătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*