Zeci de mașini abandonate vor fi ridicate, săptămâna viitoare, de pe domeniul public al municipiului Constanța

Zeci de mașini abandonate vor fi ridicate, săptămâna viitoare, de pe domeniul public al orașului. FOTO: DGPL Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule aflate pe domeniul public vor fi ridicate.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, polițiștii locali vor ridica 35 de vehicule, dintre care trei fără stăpân și 32 abandonate pe care le vor transporta în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor.

Actul administrativ a fost semnat ca urmare a acțiunilor tematice derulate în acest sens, în perioada 01 ianuarie – 17 februarie, de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice. Aceștia au aplicat 161 de somații, conform normelor legale în vigoare.

„Facem apel cetățenilor, în cazul în care au cunoștință despre existența unor astfel de autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să semnaleze aceste aspecte la numerele de telefon: 0241/484.205 și 0341.922-Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin șase luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Chestia asta o aud de la ei in fiecare an, ceea ce inseamna ca intr-un an se abandoneaza zeci de masini in Constanta, sau primarul minte cand anunta semnarea pentru ridicarea a zeci de masini.
    Nu pun la socoteala faptul ca sunt foarte multe masini (de fapt gunoaie) care sunt abandonate chiar si pe trotuare de multi ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*