Zeci de kilograme de pește și sute de metri de plase, descoperite de polițiștii de frontieră

Polițiștii au confiscat peștele braconat. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră constănțeni au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, în urma cărora au constatat infracțiuni de braconaj piscicol și au depistat zeci de kilograme de pește și sute de metri de plase.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, în data 07 mai, polițiștii de frontieră din Midia, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, în zona grindului Chituc, au oprit pentru control un autoturism în care se aflau trei bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 48 de ani. În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 50 kilograme de pește, diferite specii.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de, deținere/transport pește fără documente justificative.

Totodată, în data de 06 mai, polițiștii de frontieră din Cernavodă, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu cu ambarcațiunea din dotare în zona localității Borcea, au observat două persoane care pescuiau dintr-o barcă din lemn, prevăzută cu motor. Aceștia au procedat interceptarea acestora, ocazie cu care au descoperit în interiorul bărcii, un sturion (specia cegă), de aproximativ un kg, în stare vie, care a fost redat mediului natural. Plasele de tip fir textil descoperite în barcă au o lungime totală de aproximativ 140 de metri.

Polițiștii de frontieră efectuează aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul în perioada de prohibiție și pescuitul/deținerea sturionilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*