Constănțenii pot depune proiecte pentru comunitate: un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 de lei

Constănțenii pot depune proiecte pentru comunitate. FOTO: Primăria Constanța

Constănțenii pot depune sau vota proiectele care urmează să fie finanțate de la bugetul local. Înscrierea de proiecte a început de luni, 19 septembrie, iar acestea pot fi urcate pe platforma „Tu decizi pentru Constanța” sau pot fi depuse în format tipărit la registratura Primăriei municipiului Constanța până pe 16 octombrie.

Potrivit Primăriei Constanța, pentru a fi eligibile, propunerile trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare spații verzi și locuri de joacă, amenajare spații publice, cultură, protecția mediului/protecția animalelor, digitalizare, sport, social, educație și sănătate. Suma totală alocată de la bugetul local este de cinci milioane de lei/an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 de lei, inclusiv TVA.

„Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile stabilite în regulament. Va câștiga proiectul cu cele mai multe voturi”, au transmis reprezentanții instituției.

Pentru a fi validate, proiectele trebuie să fie de competența Primăriei municipiului Constanța sau a instituțiilor subordonate Consiliului Local şi să vizeze un spațiu din proprietatea publică a municipiului Constanța. Pot propune și/ sau vota proiecte pentru oraș cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Constanța și au împlinit vârsta de cel puțin 18 ani, precum și asociațiile și fundațiile cu sediul social în municipiul Constanța.

Perioada de analiză a proiectelor va fi 17 octombrie – 04 noiembrie, iar constănțenii vor putea vota proiectele pe care le doresc în intervalul 07 noiembrie – 04 decembrie. Pe 13 noiembrie, se vor afișa proiectele câștigătoare.

O comisie de evaluare și monitorizare, din care vor face parte reprezentanți cu putere de decizie din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate Consiliului Local al municipiului Constanța, reprezentanți ai Consiliului Local al municipiului Constanța și reprezentanți ai societății civile va stabili eligibilitatea proiectelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*