Zeci de centre rezidențiale verificate în județul Constanța: au rezultat amenzi de peste jumătate de milion de lei și oprirea temporară a serviciilor

Echipe mixte controlează condițiile de funcționare ale centrelor pentru persoane vârstnice. FOTO: Pixabay

Autoritățile locale din județul Constanța au continuat să facă ample controale în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor, în urma unui Ordin emis de Ministerul Afacerilor Interne. Verificările au vizat asigurarea condițiilor de siguranță și calitate a serviciilor oferite în aceste instituții.

Astfel, în cursul zilei de marți, 11 iulie, au fost verificate 21 de centre rezidențiale din localitățile Eforie, Agigea, Cobadin, Hârșova, Năvodari și Negru Vodă, dintre care 10 erau deținute de instituții publice și 11 de operatori privați. Numărul total al beneficiarilor din aceste centre a fost de 291 de persoane.

Rezultatele controalelor au condus la aplicarea unui număr de 40 de amenzi, în valoare totală de 532.100 de lei. De asemenea, au fost acordate 85 de avertismente, cu scopul de a atrage atenția asupra deficiențelor constatate și necesitatea remedierii acestora.

În urma verificărilor, comisarii de la Protecția Consumatorilor au luat măsura oprii temporare a prestării serviciilor în trei unități private din localitățile Năvodari și Hârșova, până la remedierea deficiențelor constatate în spațiile de cazare. Totodată, un centru privat din Năvodari a primit o ordonanță de interzicere a activității pe linie alimentară emisă de Direcția de Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

Acțiunile de control sunt realizate de cinci echipe mixte, alcătuite din reprezentanți ai Institutului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța, Autorității Județene pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (AJPIS) Constanța, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța și Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, vor întreprinde aceste acțiuni de control. Fiecare echipă are atribuții specifice, concentrându-se pe specificul activității proprii. Astfel, IPJ Constanța va verifica aspecte legate de investigații criminale și economice, ITM Constanța va efectua verificări în domeniul protecției muncii și relațiilor de muncă, iar celelalte instituții se vor concentra pe aspectele specifice responsabilităților lor.

Verificările au debutat luni, 10 iulie, în centrele din Agigea și Eforie și vor continua în fiecare zi, fiecare echipă având de realizat acțiuni tematice în cel puțin trei centre rezidențiale. Evidențele oficiale arată că un număr total de 101 centre, cu 2.582 de beneficiari, vor fi supuse acțiunilor de control. Rezultatele obținute în urma acestor verificări vor fi centralizate și comunicate către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*