Universitatea Ovidius din Constanța găzduiește vernisajul expoziției „Sacrul în artă”

Universitatea „Ovidius” Constanța. FOTO UOC

Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța (UOC), specializările Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și Educația Vizuală prin Studiul Figurii și al Peisajului, vernisează miercuri, 15 decembrie, expoziția „Sacrul în artă. Interferențe clasice și contemporane”, ediția a II-a, la noul campus. Vernisajul expoziției, programat pentru ora 14.30, va fi precedat de un Concert de colinde interpretate de Corul Facultății de Arte, din care fac parte studenții specializării Muzică, programele de Licență și Master, coordonați de lect. univ. dr. Mirela Voicu și asist. univ. drd. Titiana Miriță.

Cea de-a doua ediție a evenimentului „Sacrul în artă. Interferențe clasice și contemporane”, este organizată sub egida Centrului de Cercetare Științifică și Creație Artistică Euxin, în cadrul Festivalului „Seri de muzică, teatru și arte vizuale la Pontul Euxin”, organizat de Facultatea de Arte, în perioada 22 noiembrie – 23 decembrie.

„Invitatul special, dacă ne este permis să spunem așa, este Octavian Penda, unul dintre cei 12 cei mai buni maeștri gravori ai lumii. Livia Penda, fiica maestrului, și-a dat acordul pentru ca una dintre lucrările reprezentative ale artistului să participe în cadrul celei de-a II-a ediții a expoziției „Sacrul în artă. Interferențe clasice și contemporane”. În astfel de momente, la paleta variată de abordări ce însumează limbaje distincte de manifestare, se adaugă opera de geniu din spectrul monocrom a marelui artist Octavian Penda. Este un moment unic, când la o manifestare cu specific artistic și pedagogic putem pune alături opera unui mare artist ce îmbracă perfect tema evenimentului nostru“, a declarat conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, curator al evenimentului.

Participă studenții și profesorii specializării Arte Plastice din cadrul Facultății de Arte, Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și Educația Vizuală prin Studiul Figurii și al Peisajului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*