Zeci de amenzi date de poliţiştii constănțeni pietonilor care au traversat ilegal

Pietonii indisciplinați au fost amendați de către polițiști. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai celorlalte formațiuni rutiere din județul Constanța, au desfășurat, în cursul zilei de marți, 15 noiembrie, acțiuni pe linia prevenirii și combaterii abaterilor comise de pietoni.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 11.000 de lei, dintre care 67 au fost aplicate pietonilor, pentru traversare neregulamentară.

Pentru siguranța pietonilor, polițiștii recomandă:

  • traversați strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora;
  • înainte de a traversa prin locurile permise, asigurați-vă că în acel moment nu se apropie vehicule sau conducătorii acestora au sesizat intenția lor și au oprit pentru a le acorda prioritate de trecere;
  • fiți precauți când traversați noaptea sau în condiții de vreme nefavorabilă (ceață, ploaie, ninsoare);
  • nu traversați drumul public prin spatele sau prin fața unui autovehicul sau mijloc de transport public aflat în staționare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*