Farul Constanța își propune ca până în 2030 clubul să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Premierul Nicolae Ciucă spune că acest proiect se înscrie în agenda guvernamentală privind protecția mediului

Gheorghe Popescu și Nicolae Ciucă. FOTO Guvernul României

Președintele Farul Constanța, Gheorghe Popescu, a afirmat acest club își propune să devină neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, iar premierul Nicolae Ciucă susține că acest proiect se înscrie în agenda guvernamentală privind protecția mediului.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut o vizită, marți, 30 august, la Academia Gheorghe Hagi.

În cadrul unei conferințe de presă, Gheorghe Popescu a anunțat planurile clubului Farul Constanța în următoarea perioadă.

“Acum câteva luni de zile, Farul Constanța și-a asumat ca până în anul 2030 să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Cred că este singurul club din Liga 1 din Europa care și-a asumat acest lucru. În acest sens, începând de astăzi vom demara o serie de luni de lucruri pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul până în 2030. După cum ați văzut, parcul auto este în proporție de 50 la sută schimbat cu mașini electrice.

Am început instalarea stațiilor electrice, astfel încât mașinile pe care le-am avea să le putem încărca. În luna septembrie vom începe montarea a 100 de kilowați de panouri fotovoltaice și până la finalul anului vom avea încă 100 de kilowați din panouri fotovoltaice. Stadionul Arena Petrom, care a fost făcut cu fonduri de la partenerul nostru Petrom, a fost făcut din materiale reciclabile. De asemenea, echipamentul de rezervă este făcut din materiale reciclabile.

Până în anul 2030 am dori ca tot consumul de energie electrică din bază să fie asigurat din surse proprii și dorim ca până atunci să instalăm doi megawați din panouri fotovoltaice. Sperăm ca în anii următori să găsim și fonduri europene, știu că este o preocupare la nivelul Guvernului și la nivelul Europei de a proteja mediul și de a găsi surse de producere a energiei verde”, a declarat Gheorghe Popescu.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că acest proiect al Farului Constanța se înscrie agenda guvernamentală privind protecția mediului.

“Mă bucur foarte mult să fiu astăzi alături de startul unui proiect care este cât se poate de important pentru fotbalul românesc și un proiect care este foarte important și se înscrie practic în agenda guvernamentală în ceea ce privește protecția mediului și diminuarea emisiilor de carbon la zero, așa cum s-a propus și cum ne-am asumat în cadrul Uniunii Europene, sigur, într-o perioadă de timp mult mai mare decât ceea ce și-a propus clubul Farul ca până în 2030 să devină complet neutru, emisii de carbon zero”, a spus premierul.

El a lăudat proiectul început de Gheorghe Hagi.

“Când rostim numele Hagi nu numai în România, ci și peste hotare, cu toții înțelegem ambiție și cu toții înțelegem excelență. Excelență în tot ceea ce și-a propus ca jucător împreună cu Echipa de aur, echipa 94, care a reușit la vremea respectivă să ne bucure, să ne trezească emoția și să ne dea speranță. Odată cu trecerea timpului, a pus ghetele în cui, pe jumătate, aș zice, pentru că s-a angajat într-un proiect la fel de ambițios ca propria-i carieră și a realizat această academie de fotbal care-i poartă numele, academie de fotbal, care se îngrijește de aproximativ 800 de copii, din care, dacă rețin bine 66, fac fotbal de performanță.

Am înțeles din acest proiect, pe de o parte, grija față de mediu, grija față de angajamentul nostru de a produce energie verde și a folosi energie verde, dar am înțeles în principal grija față de generația viitoare, grija față de copii. Această preocupare, această ambiție a tuturor celor care își desfășoară activitatea la Academia Gheorghe Hagi, la clubul Farul trebuie să continue să ne inspire pe fiecare dintre noi și ne dă speranțe că, în aceste condiții deosebit de complicate, în condițiile în care ne confruntăm cu crize succesive și suprapuse, există totuși potențial prin care se propun obiective foarte ambițioase și am reținut de la domnul Gheorghe Hagi că tot ceea ce se face aici nu trebuie să fie un milimetru mai jos decât standardele care sunt în cluburile care au reușit să dobândească cele mai înalte victorii pe scena fotbalului european și mondial” a afirmat Nicolae Ciucă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*