Zeci de amenzi date de Poliția Locală Constanța pentru parcări neregulamentare sau fara plata taxei

Masină a Poliției Locale Constanța

În cursul zilei de 11 decembrie, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 247 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 61580 lei.

Polițiștii locali au aplicat cele mai multe sancțiuni pentru parcări neregulamentare sau pentru neplata tarifului în cele cu taxă, dar și pentru călătoria pe mijloacele de transport în comun fără  bilet:

  • 66 încălcări ale legislației rutiere, în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe arterele intens circulate din municipiul Constanța,
  • 29 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale,
  • 7 abateri de la normele de conviețuire socială, ordine și liniște publică,
  • 74 sancțiuni pentru lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun,
  • 56 sancțiuni pentru ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost efectuată plata,
  • 7 contravenții constând în executarea unor lucrări de construcții fără autorizația de construire.

În aceste cazuri, polițiștii locali au dispus măsuri complementare de sistare a lucrărilor nelegale, intrarea in legalitate prin obținerea autorizației de construire emisă de autoritatea publica locala, iar in cazul neîndeplinirii măsurilor dispuse de oamenii legii: aducerea terenului la starea inițială și desființarea lucrărilor realizate fără respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991, actualizata.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*