Zeci de amenzi aplicate în Constanța pentru parcarea pe locurilor rezervate persoanelor cu dizabilități

Zeci de amenzi aplicate pentru parcarea pe locurilor rezervate persoanelor cu dizabilități. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

Astfel, potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în urma acțiunii tematice care a avut loc zilele trecute s-au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.663 de lei. De asemenea, au fost ridicate 17 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității.

Încă o dată, poliţiştii locali atrag atenția asupra importanței respectării actelor normative și a drepturilor persoanelor.

„Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap. Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie”, au transmis reprezentanții instituției.

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241/484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*