Bogdan Huțucă: „Am votat pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO”

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală
Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat miercuri, 20 iulie, printr-o postare pe Facebook, că, alături de colegii de partid din Camera Deputaților, a votat pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO.

„Am participat astăzi la sesiunea extraordinară, convocată de Camera Deputaților în vederea adoptării proiectului de lege referitor la ratificarea protocolului de aderare a Republicii Finlanda și a Regatului Suediei la NATO. Alături de colegii mei din grupul parlamentar PNL, am votat pentru acest proiect legislativ, mai ales că Organizația Atlanticului de Nord devine mai puternică, politic și militar, dar și pentru că împărtășim valori comune, precum protejarea libertății și a democrației”, a precizat Bogdan Huțucă.

Potrivit liderului liberal constănțean, contextul geopolitic extrem de dificil impune întărirea flancului estic al NATO în vederea stopării conflictului provocat de Rusia împotriva Ucrainei, conflict care înseamnă cea mai mare criză de securitate pentru Europa, de după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Prin votul de astăzi din Parlament, pentru aderarea la NATO a Finlandei și Suediei, România susține apărarea eficientă și consolidarea securității pentru toate statele membre și mai ales pentru cetățenii acestora”, a mai spus președintele PNL Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*