Zece persoane, cercetate penal după ce au vândut pe internet telefoane contrafăcute

Zece persoane, cercetate penal după ce au vândut pe internet telefoane contrafăcute

Polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare joi, 18 august, 10 mandate de percheziție domiciliară la persoane suspectate de vânzarea pe internet de telefoane contrafăcute. Cele 10 descinderi au avut loc în municipiul Constanța – una, Năvodari – una, județul Ilfov – două, și șase în municipiul București.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – august 2022, patru femei, cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani, și șase bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, ar fi publicat pe o platformă de vânzare-cumpărare online anunțuri privind telefoane mobile susceptibile a fi contrafăcute.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe înscrisuri și bunuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, patru femei și patru bărbați, bănuiți de comiterea faptelor, au fost conduși la sediul Poliției, pentru audieri. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 50.000 de lei.

În cauză, sunt continuate cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracționale în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, uz de fals și punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*