Piese și accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute, de peste 300.000 lei, depistate în Portul Constanța

Piese și accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute, de peste 300.000 lei, depistate în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră și vameșii constănțeni din Portul Constanța – Sud Agigea au descoperit, într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite, 22.500 piese și accesorii auto, în valoare de aproximativ 300.000 de lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de miercuri, 28 decembrie, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

„În fapt, în data de 22 decembrie, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Emiratele Arabe Unite. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 22.500 de piese și accesorii auto, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 300.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*