Vreme schimbătoare la Constanța: După ploi și vijelii, de joi vine canicula

Vreme schimbătoare la Constanța: După ploi și vijelii, de joi vine canicula!

Municipiul Constanța se află sub atenționare meteorologică cod galben până la ora 22.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 l/mp.

De asemenea, potrivit Primăriei Constanța, din această seară, de la ora 22.00 și până miercuri, 23 iunie, la ora 10.00, Constanța se va afla sub cod galben de vreme rea. În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată. Vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp și izolat 50 l/mp.

De joi, însă, situația se schimbă. Pe 24 și 25 iunie, municipiul Constanța se va afla sub atenționare meteorologică de cod galben de caniculă. Joi și vineri, un val de căldură va cuprinde Dobrogea, iar disconfortul termic va fi ridicat. Maximele termice se vor situa, în general, între 29 și 35 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Nu scăpăm totuși de ploi. Mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205
  • Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*