FOTO VIDEO Peste 260.000 de persoane sunt așteptate în cele patru zile ale Festivalului Neversea. Organizator: “Va fi cel mai sigur loc”

Edy Chereji și Bogdan Doroș. FOTO Mitică Raftu

Mai sunt câteva zile până la debutul celei de-a cincea ediție a Festivalului Neversea, care se va desfășura între 6 și 9 iulie, pe plaja Modern din Constanța și pregătirile au intrat în linie dreaptă.  Nu doar organizatorii sunt cei care pun la punct ultimele detalii, ci și autoritățile care s-au organizat astfel încât totul să se desfășoare fără probleme. De altfel, Edy Chereji, unul dintre organizatorii festivalului, a anunțat că timp de patru zile zona evenimentului muzical va fi cea mai sigură. Tot el a anunțat că la Festivalul Neversea sunt așteptate în cele patru zile peste 260.000 de persoane.

Organizatorii Festivalului Neversea au organizat astăzi o conferință de presă, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a prezenta ultimele noutăți legate de evenimentul muzical și ce măsuri vor fi luate.

Conferința a fost deschisă de către Edy Chereji, chief of public affairs la Festivalul Neversea.

Ne propunem ca în fiecare an, prin măsurile pe care le luăm, Festivalul Neversea să fie cel mai sigur loc în care te poți afla în cele patru zile, de joi până duminică, iar acest lucru este posibil prin colaborarea pe care o avem atât cu Primăria Constanța, cât și cu reprezentanții structurilor MAI”, a transmis Edy Chereji.

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a spus că festivalul aduce plus valoare orașului.

 “Suntem fericiți că putem găzdui a cincea ediție a acestui festival. Ne dorim să avem patru zile în care tinerii și nu numai ei să se simtă bine, să simtă muzica, să simtă vibeul de la acest festival cu care ne-am obișnuit de atîta timp. Ne dorim să fie un festival sigur. Acest eveniment aduce plus valoare orașului Constanța”, a afirmat Ionuț Rusu.

De asemenea, Mihai Georgescu, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, a declarat că zeci de pompieri se vor afla zilnic în zona festivalului.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță, ISU Constanța va asigura pe amplasamentul Neversea următoarea tehnică: două corturi medicale avansate, trei puncte de prim-ajutor calificat, două autospeciale de transport victime multiple, două șenilate, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambarcațiune CBRN. Zilnic, tehnica va fi deservită de către 9 ofițeri și 53 de subofițeri. ISU Constanța este sprijinit cu tehnică și personal de către alte inspectorate județene: ISU Covasna, Neamț, Prahova, Galați, Brașov, Bacău, Mehedinți și Mureș”, a mai spus Mihai Georgescu.

La rândul său, șeful Poliției municipiului Constanța, Liviu Lazăr, a anunțat că 200 de polițiști vor asigura ordinea publică în zona festivalului, dar și în apropierea acestuia.

Ca și la edițiile precedente, efectivele Poliției municipiului Constanța, ale Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cât și ale Inspectoratului General al Poliției Române, venite pe litoral în sprijinul nostru, vor desfășura misiuni specifice pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Polițiștii vor fi prezenți atât în perimetrul în care se desfășoară festivalul, cât și în zonele adiacente și pe principalele artere rutiere. În perioada 6 – 9 iulie, aproximativ 200 de polițiști din cadrul structurilor menționate anterior, din toate specializări, vor fi prezenți la datorie și vor acționa zilnic pentru menținerea ordinii și liniștii publice și asigurarea desfășurării traficului rutier în condiții optime, punându-se accent pe misiune de patrulare și prevenire a faptelor comise cu violență, a infracțiunilor îndreptate împotriva persoanei și patrimoniului, dar mai ales pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe cu efect psihoactiv”, a afirmat șeful Poliției municipiului Constanța.

Peste 220 de jandarmi vor fi prezenți zilnic în perimetrul Festivalului Neversea.

Peste 220 de jandarmi vor acționa zilnic. Intervențiile vor fi prompte și calificate, iar cei care se vor deda la încălcări ale normelor sociale vor fi sancționați în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, jandarmii Grupării Constanța vor monitoriza comercializarea de alcool și tutun către minori, dar și consumul de substanțe interzise”, a declarat Athanase Cocea din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Bogdan Doroș, co-general manager al Festivalului Neversea, a oferit câteva informații despre artiștii care vor fi prezenți la această ediție.

Fiind o ediție aniversară – 5 ani, pentru noi este un motiv de mândrie și bucurie și cu această ocazie am pregătit o ediție cu totul specială. Venim cu lucruri noi, dar în același timp aducem și din elementele care au fost agreate și plăcute de către cei care ne-au trecut porțile festivalului și se întorc în fiecare cu bucurie la noi.

Dacă vorbim de artiști avem atât artiști internaționali, cât și artiști români care pregătesc showuri speciale de fiecare dată când vin la noi la festival. Dintre artiștii internaționali mi-ar plăcea să îi amintim pe Lil Uzi Vert, care este un artist de muzică urban, venit pentru prima dată în România și avem plăcerea să îl avem încă din prima zi a festivalului alături de noi. Tot din artiștii noi aș vrea să îi menționez și pe Ckay, un artist foarte mare, care deține un record prin faptul că are cea mai ascultată piesă pe Spotify. Îl avem și pe J Balvin, un uriaș în industria muzicală, care vine să ne încânte cu stilurile lui latino, care se potrivesc atât de bine pe plajă la Neversea. Îi avem și pe cei care ne-au trecut pragul și altă dată și au fost foarte apreciați de către fanii noștri, îl avem pe Steve Aoki, pe Don Diablo și mulți alții”, a spus Bogdan Doroș.

Dar suprizele organizatorilor nu se opresc aici.

Anul acesta pregătim surprize și în legătura cu scenele. Am redesenat main stage-ul care o să arate impresionant. Avem și scene noi pentru prima dată pe care o să le regăsim în festival și surpriza noastră este scena Balkaniada, unde o să petrecem cu toții, cu picioarele în nisip până dimineața, să dansăm pe ritmurile noastre autohtone. Avem și scena Latino, pentru prima dată în festival, unde am invitat școli de dans latino în așa fel încât să putem să petrecem în pași de dans latino până la răsărit. Am revenit cu scena de muzică retro, unde avem mare încredere că petrecerea va fi până dimineața.  În cele patru zile de festival așteptăm un trafic de peste 260.000 de oameni”, a mai declarat Bogdan Doroș.

Edy Chereji a transmis un mesaj și pentru fanii festivalului.

E o ediție la care s-a muncit mult pentru că la cinci ani o să avem mai multe torturi făcute pentru aniversarea noastră.  Începând de mâine, de la ora 15.00, se pot preschimba biletul sau abonamentul în brățară de festival, până la ora 22, la punctul de check-in de la intrarea pe plaja Modern. Apoi, în perioada festivalului, începând de joi, festivalul se va deschide în fiecare zi de la ora 16.00 și cei care ajung în timpul festivalul vor putea să schimbe abonamentul sau biletul în brățară de festival în fiecare zi până la ora 4 dimineața, la intrarea în festival”, a mai spus Chereji.

Bugetul acestei ediții a Festivalului Neversea se ridică la 10 milioane de euro.

Organizarea festivalului Neversea este impresionantă, remarcabilă ca într-un film american. De la decoruri și arhitectură până la poveste, personaje maritime fantastice, animatori, dansatori, artiști și fani din întreaga lume, totul este de o calitate extraordinară. Cu ocazia celei de-a cincea aniversări a festivalului Neversea, vor fi amenajate 6 scene de muzică și mai multe puncte de muzică pe o suprafață de aproximativ 110.000 de metri pătrați.

Scena principală va fi impresionantă, cu un ecran LED de peste 500 de metri pătrați, o înălțime de 26 de metri, o bază de peste 55 de metri și o zonă de performanță cu o deschidere de 20 de metri. Pentru conceptul scenei principale, a fost folosit un element emblematic al universului Neversea, Soarele. Echipamentele necesare construcției scenei principale au fost transportate cu peste 60 de camioane din țară și 14 camioane din Belgia, Olanda, Germania și Polonia. Montajele au fost realizate cu ajutorul unor utilaje de ridicat cu o capacitate de peste 100 de tone și nacele care pot ajunge până la 40 de metri înălțime.

O scenă nouă numită Balkaniada va fi introdusă, iar acoperișul (neobișnuit, de altfel) va fi adus special din Germania, de la Opera Tents, pentru a satisface nevoile tuturor artiștilor. Pe scena The Ark, decorul 2D va fi înlocuit cu ecrane LED de 180 de metri pătrați, pentru a pune în valoare artiștii de trap și hip-hop care vor urca pe scenă.

Scena Daydreaming este singura care își păstrează identitatea, fiind recunoscută de-a lungul anilor ca fiind singura scenă din Europa de unde se poate vedea răsăritul. Montajele au început pe 15 iunie, cu 21 de zile înainte de deschiderea festivalului. După cele 4 zile de eveniment, demontarea scenelor se va desfășura în aproximativ 8 zile.

Pentru a facilita accesul la toalete, s-au adăugat containere suplimentare, astfel încât peste 485 de persoane să poată utiliza această facilitate în același timp, reprezentând o creștere de 25% față de anul 2021. Infrastructura de apă-canal, internet și electricitate necesită peste 25 de kilometri de cabluri și țevi.

În municipiul Constanța vor fi impuse restricții de circulație în perioada festivalului.

În perioada pre, dar și în timpul festivalului se vor impune restricții de circulație în perimetrul din proximitatea plajei unde are loc Neversea. În zilele de 4 și 5 iulie, reprezentanții poliției rutiere vor stabili restricționarea circulației, în funcție de valorile de trafic. În perioada 6-9 iulie 2023, accesul pe plajă va fi restricționat prin intermediul barierelor de acces amplasate la intersecția str. Salonic cu str. Yokohama și str. Belvedere, precum și la capătul str. Marinei, restricțiile fiind realizate prin intermediul firmei de pază și al organizatorilor.

Pentru desfășurarea în condiții de fluență și siguranță a traficului rutier, Poliția Rutieră va institui restricții de circulație auto în următoarele intersecții, în perioada 6-9 iulie 2023, după cum urmează: prelungirea strada Traian cu Valea Portului; Poarta 1 – Port (zona „sens giratoriu”); Strada Termele Romane cu b-dul. Elisabeta (zona Poarta 1 Port); în funcție de valorile de trafic și situația operativă, se va institui restricția la intersecția tip sens giratoriu strada Traian cu strada termele Romane; Strada Traian cu bulevardul Tomis; Strada Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga; Strada Negru Vodă cu strada Mircea cel Bătrân ; Strada Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan; strada Mircea cel Bătrân cu strada Decebal; strada Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor; strada Bucovina cu strada Eroilor, strada Marinei segmentul cuprins între Tomis Marina Management și bariera de acces pe Plaja Modern.

În perioada 6-7 iulie 2023, în intervalul orar 16:00-06:00, se vor impune restricții de circulație pe Str. Termele Romane între Str. Traian și sensul giratoriu de la Poarta 1 Port. Începând cu data de 8 iulie 2023, ora 06:00 și până pe data de 10 iulie 2023, ora 06:00 vor fi impuse restricții de circulație de la sensul giratoriu Poarta 2. Parcarea autovehiculelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă pe perioada 4-9 iulie 2023.

Pentru a trece de filtrele instituite de autorități, riveranii trebuie să prezinte fie un act de identitate, un contract de comodat, unul de închiriere care să ateste domiciliul în zona peninsulară sau orice alt document din care rezultă că utilizatorul autoturismului domiciliază sau efectuează activități în zona afectată de restricții. De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță cu excepția autobuzelor CT BUS autorizate să efectueze transport public.

 

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*