Vrei să vezi planetele aliniate? Specialiștii de la Observatorul Astronomic te așteaptă pe faleza Cazinoului

Telescoapele de la Observatorul Astronomic Constanța
Telescoapele de la Observatorul Astronomic Constanța

Spectacolul ceresc este mai vizibil până pe 20 februarie, așa că Observatorul Astronomic din Constanța organizează sesiuni speciale cu ajutorul telescopului. În acest week-end acțiunea se mută pe faleza Cazinoului.

Cele mai bune de observație sunt între 5.45 și 7.10, iar sâmbătă și duminică specialiștii sunt lângă Acvariul din Constanța. Amatorii de aventuri astronomice vor putea să vadă luna, Jupiter, Marte, Saturn, Venus și Mercur.

Proiectul “Să privim dincolo de frontiere” depinde totuși de condițiile meteo. Cei interesați de detalii suplimentare pot să discute direct cu organizatorul activităților de weekend – Ștefan Costache (0766.436.310). În cazul în care există amatori de observații care vor să vină la Observatorul Astronomic în timpul săptămânii, sunt așteptați și ei să sune în prealabil.

Observatorul Astronomic din Constanța este situat în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (Delfinariu).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*