Maratonul Responsabilității: campanie de sterilizare gratuită a animalelor de companie din Constanța, în 13 și 14 iulie

Campanie de sterilizare gratuită a animalelor de companie din Constanța

Animal Society, cu sprijinul Four Paws International și al Primăriei Municipiului Constanța, organizează, în zilele de 13 și 14 iulie, Maratonul Responsabilității – două zile în care toate părțile implicate se vor strădui să se înregistreze un nou record în ceea ce privește sterilizarea gratuită a animalelor de rasă comună din Constanța.

„Pentru că s-a evidențiat o cerere destul de mare pe parcursul campaniilor de sterilizare gratuită pe care le-am desfășurat până acum în oraș, ne-am gândit să venim în întâmpinarea societății civile și să organizăm acest maraton al responsabilității – două zile, 200 de animale sterilizate. Animal Society va suplimenta echipa de medici și va extinde programul de lucru, astfel încât să reușim să sterilizăm cât mai multe animale de rasă comună. Îi invităm pe toți constănțenii să fie responsabili și implicați, să profite de aceste două zile și să ne ajute să înregistrăm un nou record, punând astfel orașul lor pe harta orașelor ce vor reprezenta un model de urmat pentru alții“, a declarat președintele Animal Society, Anca Tomescu.

Sterilizarea rămâne soluția umană și cea mai eficientă în ceea ce privește gestionarea înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună și a suferinței pe care acestea o îndură trăind pe străzi. În plus, sterilizarea este obligatorie prin lege, nerespectarea acestei legi conducând la amenzi cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de Lei.

„Maratonul Responsabilității“ face parte din proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, proiect ce presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea animalelor de rasă comună.

Maratonul Responsabilității se va desfășura la sediul Adăpostului pentru animale fără stăpân Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 5. Cei interesați sunt rugați să înregistreze o programare la numărul de telefon 0754/ 208.630.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*