Virusul SAR-CoV-2 face o nouă victimă în județul Constanța

Echipaj al SAJ Constanța echipat. FOTO SAJ Constanța

Un bărbat în vârstă de 83 ani, din județul Constanta, a murit în urma infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), decesul fiind raportat luni, 29 iunie.

Potrivit datelor oficiale, bărbatul a decedat în cursul nopții de duminică spre luni, la Spitalul de Boli Infecțioase, și avea ca și morbidități sindrom mielodisplazic și insuficiență renală acută.

Până luni, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. Numărul total al îmbolnăvirilor înregistrat în județul Constanța a urcat la 434.

La nivel național, până luni, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 22 decese – 12 bărbați și 10 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea. Dintre acestea, trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50 – 59 ani, unul la categoria de vârstă 60 – 69 ani, cinci la categoria de vârstă 70 – 79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 919 persoane. Alte 63.788 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 699.688 de teste.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*