Virginia Uzun despre protestul elevilor de la „Carmen Sylva” din Eforie: „În secolul 21, nu putem face niciun fel de discriminări!”

Protestul elevilor de la „Carmen Sylva”. FOTO Facebook Virginia Uzun

Elevii de clasa a V-a de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie au protestat, luni dimineață, în fața unității de învățământ, după ce a fost modificată componența claselor a V-a. Copiii au fost nemulțumiți că la începerea noului an școlar au fost despărțiți de colegii pe care i-au avut timp de patru ani.

„Nu ne despărțiți”, „Vă pasă de noi?” „Ei sunt familia mea”, sau „Noi toți suntem a V-a”, sunt câteva dintre mesajele pe care elevii le-au purtat la începutul școlii.

Conducerea unității de învățământ a precizat că incidentul a fost declanșat de faptul că la trecerea în noul ciclu s-a încercat echilibrarea valorică a claselor și, conform Ordinului 6.134, care interzice segregarea școlară în unitățile de învățământ preuniversitar, acest lucru s-a realizat prin refacerea claselor „alfabetic și pe gen”. Acest fapt a atras însă nemulțumirea părinților și elevilor de la fosta clasă a IV-a A, care au cerut ca elevii să fie organizați în funcție de performanțele școlare, fapt care contravine însă Ordinului 6.134. Drept urmare, pentru a-i liniști pe elevi și pe părinții acestora, s-a decis să se revină la organizarea inițială a claselor.

Protestul elevilor de la „Carmen Sylva”. FOTO Facebook Virginia Uzun

Mamă a două fetițe, și ele eleve la „Carmen Sylva”, Virginia Uzun, candidatul PSD la Primăria Eforie, spune că toți copii sunt egali și că nu se pot face nici un fel de discriminări. Totuși, ea le transmite copiilor că „prieteniile adevărate durează chiar dacă învață în clase diferite”.

„Sunt mama a două fetițe de vârstă școlară. Ajunsă în dimineața aceasta la poarta Liceului Carmen Sylva, m-am întristat când am văzut mica demonstrație de revoltă a unor copii sensibili. Principial, toți copiii sunt egali. În secolul 21, nu putem face niciun fel de discriminări. Constituția, regulile și regulamentele, ordinele ministeriale, Legea Educației interzic separarea copiilor în școală după diverse criterii, indiferent care ar fi acelea.

Înțeleg că unii părinți sunt supărați, înțeleg că și unii copii sunt supărați că se despart de colegii pe care i-au avut până în clasa a patra, dar legea și regulile trebuie respectate de către toți.

Totuși, îi asigur pe copii că prieteniile adevărate durează chiar dacă învață în clase diferite, iar pe părinți îi asigur că profesorii liceului acordă aceeași atenție fiecărui elev, indiferent de clasa în care urmează ciclul gimnazial. Important e ca toți copiii noștri să se străduiască la învățătură!

Și e important să îi educăm în spiritul toleranței și al principiului potrivit căruia toți copiii sunt egali în drepturi, indiferent de etnia din care provin sau de poziția socială și starea materială a părinților.

Le urez din toată inima tuturor elevilor din Eforie și tuturor copiilor de pretutindeni, spor la învățătură și rezultate excelente!”, a scris Virginia Uzun pe pagina sa de Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*