FOTO Protest la CJAS Constanța: angajații cer salarii mai mari și condiții de muncă mai bune

Protest la CJAS Constanța: angajații cer salarii mai mari și condiții de muncă mai bune

Salariații Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, se alătură colegilor lor din țară într-un protest în care cer majorarea salariilor și condiții de muncă mai bune. Astfel, luni, 10 iulie, ei au întrerupt lucrul între orele 10.00 și 12.00

Potrivit Sindicatului CAS Tomis Constanța, principalele nemulțumiri ale salariaților CAS se referă în primul rând la nivelul scăzut al salarizării, care nu a suferit modificări din anul 2017, în condițiile în care nivelul de trai a scăzut semnificativ. De asemenea, ei subliniază faptul că, în timpul pandemiei, CAS nu a beneficiat de niciun fel de stimulent financiar, în contrast cu colegii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) sau cu personalul sanitar din unitățile sanitare publice. Chiar dacă activitatea CAS nu a fost întreruptă în această perioadă, s-au efectuat decontări pentru servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale și certificate medicale, în timp ce numărul de controale a crescut semnificativ.

Un alt aspect semnalat este volumul mare de lucru raportat la numărul redus de angajați. CAS Constanța se confruntă cu un număr dublu de asigurați și furnizori în comparație cu organigramele unor județe aproape similare. Acest lucru a dus la o presiune considerabilă asupra personalului.

Prin această acțiune de protest, salariații CJAS Constanța doresc să atragă atenția asupra acestor probleme și să solicite soluționarea lor la nivelul CNAS. Ei sunt hotărâți să își facă auzite nemulțumirile și să obțină îmbunătățiri în ceea ce privește condițiile de muncă și remunerarea.

Este important de menționat că întârzierea rezolvării acestor probleme și întreruperea activității prin declanșarea conflictului colectiv de muncă vor avea consecințe semnificative. Printre acestea se numără nedecontarea prestațiilor medicale ale furnizorilor, ceea ce ar putea genera tensiuni sociale majore și ar pune în pericol tratamentele pentru pacienții cronici și beneficiarii programelor naționale de sănătate.

De asemenea, serviciile furnizate de angajații CAS, cum ar fi eliberarea formularelor sau procesarea cererilor pentru dispozitive medicale, nu vor putea fi prestate, iar cererile de recuperare a sumelor reprezentând concedii medicale depuse de angajatori nu vor fi plătite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*