Vilele MAPN din Mangalia au fost prădate de un grup de patru tineri

Suspecții au fost prinși de către polițiști. FOTO Cătălin Schipor (Arhivă)

Profitând de paza deficitară a complexului de vile speciale aparținând MAPN-ului – UM 02574, de pe faleza din Mangalia, patru tineri au decis să intre și să fure. S-au axat pe electronice și au furat cât au crezut că pot duce. Pe drum au mai pierdut însă din pradă.

Spargerea a fost dată în noaptea de 6 spre 7 februarie, când, persoane necunoscute au escaladat gardul complexului de vile și au pătruns într-una din vile, prin forțarea unei ferestre de la parter. De aici au furat mai multe televizoare cu telecomandă, o combină muzicală, două boxe audio și două telecomenzi pentru instalația de aer condiționat. Hoții nu au venit pregătiți pentru o pradă așa mare și drept urmare au mai pierdut pe drum din ea. Un televizor a fost scăpat pe asfalt, iar ulterior a fost aruncat în mare pentru a i se pierde urma.

După ce spargerea a fost depistată, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru furt calificat. În urma anchetei, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat patru tineri, cu vârste între 16 și 23 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 10.000 de lei a fost recuperat în proporție de 40% și predat persoanei vătămate.

Polițiștii constănțeni i-au reținut pe bază de ordonanță pe cei patru tineri, introducându-i în arestul IPJ Constanța, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propuneri corespunzătoare.

UPDATE:

Judecătoria Mangalia a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru tânărul de 23 de ani, din localitatea Arsa, judetul Constanta, autor al infracțiunii de furt calificat, iar ceilalti 3 autori, trei minori în varsta de 16 ani fiecare, au primit mandate de arestare la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile. Toți minorii sunt din municipiul Mangalia.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*