VIDEO Ziua Marinei Române a fost marcată și de Sindicatul Liber al Navigatorilor. Adrian Mihălcioiu a reamintit că în această zi sunt sărbătoriți și marinarii civili

Adrian Mihălcioiu. FOTO Adrian Boioglu

Ziua Marinei Române a fost marcată marți, 15 august, și de Sindicatul Liber al Navigatorilor, iar liderul acestuia, Adrian Mihălcioiu a spus că în această zi sunt sărbătoriți și marinari civili, atât cei aflați pe mare, dar și cei care sunt acasă și așteaptă să plece într-o nouă călătorie.

Adrian Mihălcioiu a transmis și un mesaj de pace cu acest prilej.

“Mă gândeam astăzi: de ce trebuie să ne apărăm noi oamenii unii împotriva altora și să nu ne unim și să putem să împărțim resursele care se duc aiurea pe înarmare, pe armament și pe amenințarea de a dispărea specia umană? De ce să n-o distribuim altfel, oamenilor care au nevoie, să putem trăi în fericire pe această planetă care a devenit foarte mică acum. Anii trec foarte repede, cred că undeva, la nivel planetar, ar trebui gândit mai mult, sunt foarte multe mentalități care deranjează.

Astăzi, de Ziua Marinei, am avut parte de oficialități în zona noastră, am avut parte și de amintirea navigatorilor români civili care își fac datoria pe mare, trebuie să îi sărbătorim și pe cei de acasă care stau să se refacă și așteaptă să intre într-o nouă călătorie”, a afirmat Adrian Mihălcioiu.

La evenimentul organizat de Sindicatul Liber al Navigatorilor a fost prezent și Cornel Panait, președintele Senatului din cadrul Universității Maritime Constanța. El a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că această meserie trece prin momente dificile.

“Dacă lucrurile nu încep să se reașeze pe un alt drum, cred că foarte repede vom fi din ce în ce mai puțini. Îi povesteam domnului Mihălcioiu că din 100 de studenți pe care i-am înmatriculat în anul I, au reușit să termine și să meargă spre Autoritatea Navală pentru examenele de brevet doar 30%, lucru care este dramatic. Dramatismul constă în faptul că, dacă lucrurile se repetă an de an așa, atunci vom fi chiar din ce în ce mai puțini, iar toate motivațiile pentru care ar putea să existe un asemenea argument, că sunt plecați pe mare sau că fac altceva, nu prea există, dar noi le-o vindem celor care sunt în afara noastră”, a explicat Adrian Mihălcioiu.

De asemenea, Laurențiu Adrian Lazăr, general manager la Agenția Barklav Constanța, a remarcat importanța Sindicatului Liber al Navigatorilor pentru marinari.

“Ne-am adunat astăzi aici pentru a-i celebra pe navigatori, cei care ne asigură nouă bunăstarea. Fără activitatea lor, probabil că am suferi enorm. Cunosc privațiunile și sacrificiile pe care le fac ei; am avut parte de această activitate timp de 10 ani. Încă o dată, mulțumesc Sindicatului, domnului Mihălcioiu, domnului Stoica și celorlalți colegi pentru că sărbătoresc acest eveniment.

Mă bucur că nu trece fără să îi reamintim și să le mulțumim navigatorilor pentru ceea ce fac dumnealor, pentru sacrificiile în primul rând. Este o viață grea, shipping-ul este o activitate foarte complexă care, în afara de sacrificii, presupune o pregătire specială. Știți foarte bine că shipping-ul trece în momentul de față prin transformări masive, se digitalizează, se tehnologizează foarte mult, cu scopul de a proteja mediul, și ca urmare, noi depunem eforturi deosebite în a le oferi împreună cu Academia, Centrul de Pregătire, posibilitatea de a-și upgrada cunoștințele”, a afirmat Laurențiu Adrian Lazăr.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*