VIDEO Ziua Delfinului are loc pe 5 august. Delfinariul Constanța a pregătit mai multe evenimente

Delfinii din noul Delfinariu din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Delfinii din noul Delfinariu din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Ziua Delfinului, o sărbătoare de tradiție la Mare Nostrum, va fi sărbătorită anul acesta pe 5 august, de la ora 10:00, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța – co-organizator al evenimentului.

Activitatea se va desfășura pe două secțiuni: un workshop, dedicat partenerilor din programul Monitorizarea și Conservarea Delfinilor din Marea Neagră (D.S.V.S.A. Constanţa, ACCOBAMS România, CMSN Constanţa, ABADL, ARBDD, ANSVSA Constanța, Garda de Coastă, INCDM Grigore Antipa și Green Balkans, Bulgaria s.a.), dar și pentru publicul de toate vârstele, doritor de distracție și iubitor de delfini, avem jocuri și concursuri, iar cei mici pot realiza desene pe asfalt prin intermediul cărora să ne prezinte Marea Neagră în viziunea lor. Atracția principală va fi jocul, de echipă, Treasure Hunt, care înglobează probele: pet bowling, pescuit interactiv, delfinii năzdrăvani, Regele/Regina Mimei, Portalul spre Delfi, toate contra cronometru. Punctajul obținut la fiecare dintre ele se însumează, iar la sfârșitul competiției câștigătorii vor fi răsplătiți cu premii atractive. Toate aceste jocuri pot fi organizate și individual, astfel încât distracția este asigurată pe tot parcursul zilei.

Pe aleea spre Planetarium, vizitatorii vor putea admira o expoziției foto, cu imaginile cele mai reprezentative din acțiunile Mare Nostrum, derulate pe parcursul ultimilor ani,  cu ajutorul cărora ne dorim să vă apropiați mai mult de mare și să descoperiți cele trei specii de cetacee existente în Marea Negră. Obiectivul acestei expoziții foto este de a conștientiza oamenii cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător, în special a Mării Negre.

Evenimentul începe vineri, 5 august, după ora 9.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*