VIDEO Un constănțean a ales o amendă dublă în locul unui posibil avertisment

Polițiștii l-au prins în cele din urmă pe pieton. FOTO Captură Video

Un bărbat s-a ales cu o amendă de aproape 800 de lei după ce a traversat strada chiar prin fața unei mașini de poliție. Când oamenii legii au coborât să îl legitimeze, pietonul a devenit agitat și a încercat să fugă. Întreaga scenă a fost surprinsă și înregistrată de participanții la trafic.

În imaginile video se poate vedea cum, în zona florăriei de la Casa de Cultură din municipiul Constanța, un polițist discută în contradictoriu cu un civil. După câteva secunde, acesta din urmă o ia la fugă, dar din față îi apare un alt polițist care sare de-a dreptul pe el, între timp ajungând și primul polițist.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, în jurul orei 16.30, un bărbat în vârstă de 37 de ani a traversat bulevardul 1 Decembrie 1918 prin loc nepermis, încălcând astfel normele rutiere care reglementează circulația pietonilor pe drumurile publice.

Bărbatul în cauză a fost observat de membrii unui echipaj mixt poliție rutieră – ordine publică, care i-au solicitat să se legitimeze, punându-i în vedere că urmează a fi sancționat contravențional pentru abaterea rutieră.

Acesta a refuzat să se legitimeze în fața polițiștilor, devenind agitat, și a încercat să fugă în momentul în care era condus la autospeciala Poliției.

Conform procedurilor, în situația în care unei persoane nu i se poate stabili identitatea, ea este condusă la cel mai apropiat sediu de Poliție pentru acest lucru.

Întrucât bărbatul a devenit recalcitrant și activ fizic, a fost imobilizat de către cei doi polițiști, în sprijinul cărora a sosit și un alt echipaj de poliție.

Intervenția polițiștilor a determinat calmarea persoanei respective, bărbatul colaborând în stabilirea identității sale.

Pentru abaterile săvârșite, respectiv încălcarea normelor rutiere și refuzul inițial de legitimare, persoana în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 790 lei.

Polițiștii au precizat că pentru traversarea prin loc nepermis, sancțiunea contravențională se stabilește în funcție de gravitatea faptei și împrejurările în care aceasta a fost săvârșită. Cu alte cuvinte, pietonul în cauză ar fi putut scăpa doar cu un avertisment, verbal sau scris. Așa s-a ales cu două amenzi în loc de una.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*